Τίτλοι από την Περιφέρεια 1-09-2015

Σύντομη ενημέρωση από τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ.

Ξεκινώ από τα Χανιά, γιατί μου έφεραν γούρι στις προηγούμενες εκλογές, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, την ώρα της άφιξής του στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με Δημάρχους του Νομού. Η περιοδεία συνεχίζεται με επισκέψεις στο Καστέλι Χανίων και τα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη ξεκινά αύριο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Το πρωί θα επισκεφθεί τη Νεάπολη και τον Άγιο Νικόλαο και στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Αστόρια, στο Ηράκλειο. Την Πέμπτη θα μεταβεί σε Ρέθυμνο και Χανιά.

“Στόχος μας είναι, να είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή”, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του, στην ΕΡΤ Πάτρας.

Την αντίδρασή του για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου περί πρωτιάς της Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, Μεσσηνίας σχολιάζοντας τις δηλώσεις των δύο ανδρών μετά τη συνάντηση που είχαν στην Καλαμάτα.

Κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων νήσων, εγκρίθηκε ψήφισμα, με το οποίο εξουσιοδοτείται ο περιφερειάρχης, Θοδωρής Γαλιατσάτος, προκειμένου να κινήσει τις νομικές διαδικασίες για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Πάνω από 4.000 πρόσφυγες έφυγαν σήμερα από τη Λέσβο χωρίς ωστόσο να «ανακουφίζεται» το νησί. Το μεταναστευτικό ζήτημα αντικείμενο συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος την Πέμπτη στη Μυτιλήνη.

Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το τρέχον έτος 2015 ζήτησε από το Υπ. Οικονομικών το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οχτακόσια έργα του ΕΣΠΑ κινδυνεύουν να τιναχθούν στο αέρα λόγω και της προεκλογικής περιόδου, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών. Εξ αυτών 10 αφορουν το νομό Καρδίτσας.

Καμπανάκι κινδύνου για την δραματική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αρκαδίας κρούει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με επιστολή που έστειλε στους υπουργούς Οικονομίας-Οικονομικών.

Αναβλήθηκε για τις 19 Οκτωβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης εικονικών τιμολογίων, στο τριμελές εφετείο Λάρισας, με κατηγορούμενο και τον πρώην δήμαρχο Αισωνίας και πρώην αντιδήμαρχο Βόλου, κ. Δημήτρη Καντόλα, που για τον λόγο αυτό, έχει τεθεί σε αργία.

Τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων ενόψει ΔΕΘ, αλλά και για το επόμενο διάστημα, καλούνται να συζητήσουν μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Πανθεσσαλική σύσκεψη που συγκαλούν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Κατά πλειοψηφία, το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ρόδου ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για τη δημιουργία δύο καταυλισμών για τους ΡΟΜΑ, ένας στο Τσαϊρι, κοντά στην παλιά χωματερή και ο άλλος στην Αγία Βαρβάρα.

Κάτοικοι της περιοχής Τσαϊρι εξέφρασαν την διαφωνία τους απειλώντας πως θα αντιδράσουν κλείνοντας δρόμους και προσφεύγοντας στα δικαστήρια.

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι του οικισμού Ανάληψη του Δήμου Ήλιδας, καθώς δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στην περιοχή, για την αντιμετώπιση του σοβαρού κατολισθητικού φαινομένου, ενώ ο κίνδυνος κατάρρευσης και άλλων κατοικιών παραμένει ορατός.

Με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους παραγωγούς, η Διεύθυνση Γεωπληροφορίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, δημιουργεί εξεταστικό κέντρο για την πιστοποίηση σχετικά με το εθνικό σχέδιο για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Τα προβλήματα κάλυψης των εφημεριών και της δεύτερης βάρδιας της μονάδας τεχνητού νεφρού επεσήμανε η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Αθανασία Κακαλή, στη διάρκεια της χθεσινής, ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Στη σύσταση γραφείου υποδοχής πρωτοετών φοιτητών προχώρησε ο Δήμος Κοζάνης, με στόχο να παρέχει στους νεοεισαχθέντες φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας βασικές και χρηστικές πληροφορίες.

Την τελευταία του πνοή άφησε 33χρονος σε τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στις Σέρρες.

Μ’ ένα μουσικό διήμερο, ο δήμος Καβάλας ανοίγει το εγκαταλειμμένο στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι. «Οι καταλήψεις δεν γίνονται με εισιτήριο» υποστηρίζει η μείζων αντιπολίτευση. Στοχεύουμε στη σταδιακή ενσωμάτωση του χώρου στον ιστό της πόλης, απαντά η δημοτική αρχή.

Χιλιάδες δρομείς θα συμμετέχουν και φέτος στο Γύρο της Λίμνης Ιωαννίνων, που μετατίθεται, λόγω εκλογών, για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Κοινό υπόμνημα προς την πολιτεία των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ για τον επενδυτικό νόμο και την φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος