Τίτλοι από την Περιφέρεια 01-06-16 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Ιωάννινα

Πιλοτικά σε 30 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Άρτας, αναμένεται να αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος που αναφέρεται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η επιλογή των Δήμων, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, έγινε με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, τους δείκτες φτώχειας και το ποσοστό ανεργίας.

Βόλος

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η δημοτική αρχή Βόλου, επισημαίνοντας ότι δεν σέβεται την τοπική κοινωνία, με αφορμή το γεγονός ότι ο Βόλος δεν συμπεριλαμβάνεται στους 30 δήμους σε δημότες των οποίων θα δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Επερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος
.
Τρίπολη

Δημοσιεύτηκε ΚΥΑ που προβλέπει την επιδότηση ενοικίου στους πυρόπληκτους του 2015 στη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τον Σεπτέμβριο, ενώ περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον δήμο Μονεμβασιάς.

Καρδίτσα
Στην κήρυξη του δήμου Παλαμά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για ένα εξάμηνο προχώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έχοντας και τη σχετική εξουσιοδότηση από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Κέρκυρα

Τη δέσμευση ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα αποσύρει την αίτηση ακύρωσης της Πράξης Χαρακτηρισμού του Ίσσου ως «Δάσους Αρκεύθου» έδωσε στη βουλευτή Φωτεινή Βάκη ο πρόεδρος του Ταμείου Στέργιος Πιτσιόρλας. O πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης θα παραχωρηθεί στον δήμο της Κέρκυρας.

Κομοτηνή

Νέα επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά απέστειλε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ενημερώνοντας τους για το θέμα του αποκλεισμού των ορεινών παραμεθόριων και απομονωμένων περιοχών από την ελληνική τηλεόραση.

Πύργος

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η μονάδα μηχανικής διαλογής των απορριμμάτων στην περιοχή “Τριανταφυλλιά”, για να δοθεί τέλος στο πρόβλημα των απορριμμάτων στον Πύργο και άλλες πόλεις της Ηλείας.


Ζάκυνθος

Εξώδικο, χωρίς καμία τύχη, απέστειλε στο δήμο Ζακύνθου και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο φερόμενος ως ένας εκ των τριών συνιδιοκτητών του πλοιαρίου “Παναγιώτης” -που μετέφερε λαθραία τσιγάρα- και έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια στην παραλία του “Ναυαγίου”, προκειμένου να μη γίνει καμία παρέμβαση στο κουφάρι.

Καλαμάτα

Στην επιβεβαίωση της συμφωνίας μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας για την προσωρινή φιλοξενία περί των 2000 προσφύγων επιμερισμένων στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, εξαιρουμένης της Κορινθίας, όπου ήδη λειτουργεί “Κλειστό Προαναχωρησιακό Κέντρο”, προχώρησαν οι κύριοι Πέτρος Τατούλης και Δημήτρης Βίτσας.

Ηράκλειο

Στο γήπεδο της Νεάπολης θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι 113 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν με θαλαμηγό στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, κοντά στη Μίλατο Λασιθίου.


Καβάλα

Ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγγύης αύριο στη Δράμα μεταξύ δασκάλων και προσφύγων που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Βιομηχανική Περιοχή.

Σέρρες

Ξεκινά το έργο διανοίξεων οδών στην περιοχή Σιγής του δήμου Σερρών, προϋπολογισμού 400.000 Ευρώ.

Χανιά

Σε κάθειρξη 16,5 ετών καταδικάστηκε 50χρονος κτηνοτρόφος από τις Βρύσες Αποκορώνου, ο οποίος είχε πυροβολήσει εναντίον ομάδας τεσσάρων αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να τραυματίσει βαρύτατα στο κεφάλι έναν 34χρονο ειδικό φρουρό και στα κάτω άκρα έναν συνάδελφό του.

Πάτρα

Οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή Καλαβρύτων πέντε άτομα τα οποία συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία και για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών. Το κύκλωμα των αρχαιοκάπηλων εντοπίστηκε στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Ρόδος

Δέκα φορείς της Ρόδου κατέθεσαν χθες στον δήμο Ρόδου αίτημα, συνοδευόμενο από 1.450 υπογραφές δημοτών, για τη συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέματος για την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου.

Φλώρινα

Περισσότεροι από 350 μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Φλώρινας και του Αμυνταίου επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, στο πλαίσιο συνεργασίας του Επιμελητηρίου με τους σχολικούς συμβούλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Κοζάνη

Ξεκίνησε σήμερα η 11ήμερη Ορειβατική Αποστολή εννέα Ελλήνων από τη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο για την ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Ευρώπης, τον Καύκασο, σε υψόμετρο 5642 μέτρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος