Τίτλοι από την Περιφέρεια 8-6-16 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.


Κομοτηνή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής κι αμέσως μετά στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. «Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο με κέντρο τον μαθητή και τις ανάγκες του και όχι με βάση τις εντολές των μνημονίων» ανέφεραν οι συμμετέχοντες.

Καρδίτσα
Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησαν σε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, και αμέσως μετά σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κέρκυρα
Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας συμμετέχει στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση των μονάδων. Πάνω από 450 οι κενές θέσεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Ρόδος
Προκηρύχθηκαν με απόφαση της διοικήτριας του νοσοκομείου Ρόδου οι 12 θέσεις μόνιμων ιατρών για το νοσοκομείο, ενώ την ίδια ώρα απεργούν οι εργαζόμενοί του που δηλώνουν πως οι 100 οι οποίοι υπάρχουν δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που θα έπρεπε να κάλυπταν 420.

Καβάλα
Επιφυλάξεις για την ασφαλή λειτουργία του μοναδικού εργοστασίου λιπασμάτων της χώρας στη Νέα Καρβάλη Καβάλας εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων σε αυτό. Άμεσα θα ελεγχθεί το ζήτημα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ζάκυνθος
Αδιαφορία για τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου Ζακύνθου καταλογίζουν στο υπουργείο Υγείας οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννης Κουτσούκος, τονίζοντας ότι πριν από τέσσερις μήνες έκαναν σχετική ερώτηση και ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.

Λάρισα
Τρεις επιχειρήσεις διαγράφονται κάθε ημέρα από τα μητρώα του Επιμελητηρίου Λάρισας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Δημήτρη Αδάμ.

Βόλος
Ξεσκονίζουν τα οικονομικά του δήμου Βόλου ορκωτοί λογιστές. Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για σημαντικό έλλειμμα στο ταμείο.

Πύργος
Έργα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, τα οποία εκτελούνται στην περιοχή της βόρειας Ηλείας, επιθεώρησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και παράγοντες της αυτοδιοίκησης. Τα έργα είχαν κριθεί απολύτως αναγκαία, γιατί το οδικό δίκτυο ήταν άκρως επικίνδυνο.

Ιωάννινα
Μεγάλη η ζημία στα ακτινίδια της Άρτας. Το ποσοστό απώλειας της παραγωγής φτάνει έως και έως 90%. Αίτημα η άμεση καταγραφή ζημιών και η καταβολή αποζημιώσεων.

Ορεστιάδα
“Ειδικές κατηγορίες ενισχύσεων” για όλο τον Έβρο προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που εντάσσει το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του νομού στις “ειδικές περιοχές”, οι οποίες στηρίζονται με επιπλέον κίνητρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Τρίπολη
Το πρώτο Διεθνές Γεω -Ηφαιστειολογικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή έως την Κυριακή στα Μέθανα. Θα λάβουν μέρος καθηγητές και φοιτητές γεωλογικών πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σέρρες
Την αύξηση των αεροψεκασμών ενάντια στα κουνούπια ζητά ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

Ηράκλειο
Ποινή κάθειρξης 10 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στην 70χρονη που σκότωσε με μπαλτά τον 76χρονο σύζυγο της τον περασμένο Ιούνιο στη Σητεία. Το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι η δολοφονία έγινε εν βρασμώ ψυχής, λόγω ττης βίαιης συμπεριφοράς του θύματος.

Χανιά
Ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο από τους κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στην οργάνωση εμπορίας και διακίνησης όπλων και πυρομαχικών. Οι καταθέσεις των 15 υπόλοιπων συλληφθέντων συνεχίζονται σήμερα.

Πάτρα
Νέα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων από κύκλωμα που καλεί τηλεφωνικά απαιτώντας χρήματα για δήθεν θανατηφόρα τροχαία. Θύμα έπεσε αυτή τη φορά μια 70χρονη γυναίκα από την Πάτρα. Αντίστοιχο κρούσμα σημειώθηκε και στο Αίγιο.

Φλώρινα
Ενημέρωση από στελέχη του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου, σχετικά με τους δότες μυελού των οστών, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου φοιτητών, και της διοίκησης της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Φλώρινας.

Καλαμάτα
Τον αναβαθμισμένο αρχαιολογικό χώρο του Ανάκτορου του Νέστορος στον Άνω Εγκλιανό θα εγκαινιάσει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Κοζάνη
Με τη συμμετοχή εξήντα εκθετών, εγκαινιάζεται σήμερα η 8η Γενική Εμπορική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας Egnatia Expo, στην Πτολεμαϊδα. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη, στις 10 το βράδυ, συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος