Τίτλοι από την Περιφέρεια 2-6-2016 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Πάτρα

Στην κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων στο Αίγιο προχώρησαν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, μετά την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής μισθών.

Χανιά

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στα χέρια, νοσηλεύεται εργαζόμενος στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του δήμου Χανίων. Ο εργαζόμενος έπεσε από ύψος 3 μέτρων και ενώ βρισκόταν στον κάδο του ειδικού γερανοφόρου οχήματος του δήμου.

Καρδίτσα

Στην ουρά εκατοντάδες Καρδιτσιώτες για τη δωρεάν διανομή τροφίμων και προϊόντων, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο για τους 2.300 δικαιούχους του προγράμματος.

Ιωάννινα

Υπέρ της καθολικής εφαρμογής του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε όλους τους δήμους της χώρας, τάσσεται με ανακοίνωσή του ο δήμος Ιωαννιτών.

Ζάκυνθος

Την αγανάκτηση και την αντίθεσή του, εκφράζει ο εμπορικός σύλλογος Ζακύνθου, με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα, έμμεσου χαρακτήρα, τα οποία, ωστόσο, θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στα εισοδήματα των καταναλωτών, όπως η αύξηση του υψηλού συντελεστή του ΦΠΑ.

Κομοτηνή

Σε κλείσιμο οδηγείται η Οικοκυρική Σχολή Ξάνθης η οποία λειτουργεί ανελλιπώς από το 1946, μετά την άρνηση του υπουργείου Υγείας να ανανεώσει την πιστοποίησή της. Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωσή της στηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής.

Κοζάνη

Καταργεί προοδευτικά το «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας τη χρήση των φιλμ των ακτινογραφιών, οι οποίες πλέον θα διοχετεύονται ηλεκτρονικά στα ιατρεία.

Κέρκυρα

Θετικός στην επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με την παραχώρηση της παράκτιας ζώνης της πόλης από το ΤΑΙΠΕΔ υπήρξε ο πρόεδρός του σε επαφές με τοπικούς παράγοντες. Μένει να ξεκαθαριστεί αν υπάρξει μεταβίβαση της έκτασης στον δήμο ή προγραμματική αξιοποίησης τμημάτων της παράκτιας ζώνης μεταξύ των δύο πλευρών.

Βόλος

Τραγικό θάνατο βρήκε οδηγός νταλίκας όταν αυτή ντεραπάρισε και άρπαξε φωτιά στις 2:30 τα ξημερώματα στην εθνική οδό στο ύψος του κόμβου της Σούρπης, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Ηράκλειο

Συγκινητική είναι η προσφορά των κατοίκων του δήμου Αγίου Νικολάου για τους 113 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης. Προσφέρουν τρόφιμα, ρουχισμό και είδη προσωπικής υγιεινής, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

Πύργος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο το ενδεχόμενο ανάκλησης λειτουργίας των καταστημάτων τους, μετά από καταγγελία για πολεοδομικές παραβάσεις των εν λόγω επιχειρήσεων.

Καλαμάτα

Με 25 πόλεις της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής συνδέεται πλέον αεροπορικά η Καλαμάτα.

Ρόδος

Το ζήτημα της υποστελέχωσης της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου θέτει με έγγραφό του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο δήμαρχος Ρόδου.

Τρίπολη

Άγνωστοι πέταξαν φόλες στα αδέσποτα τετράποδα στην παραλιακή του Κιάτου μέχρι το Κάτω Διμηνιό. Το γεγονός έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους, που αποφάσισαν να επικηρύξουν τους δράστες με αμοιβή χιλιάδων ευρώ.

Καβάλα

Εκκλησιαστικά αντικείμενα, εικόνες, ακόμη και τμήματα λειψάνων αγίων από ναούς της Καβάλας και τη Μονή των Ιωαννίνων κατείχε 34χρονος -μέχρι πρότινος ιερέας- σε εκκλησία του νομού.

Λάρισα

Σαρανταπέντε κιλά λαθραίου καπνού, χιλιάδες πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και αρχαιότητες είχαν στην κατοχή τους πατέρας και γιος που συνελήφθησαν στη Λάρισα.

Ορεστιάδα

Εκδήλωση για τα «Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης» διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη η Ελληνική Εταιρεία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Φλώρινα

Στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας την επόμενη εβδομάδα το 10ο διεθνές συνέδριο της Εννοιολογικής Αλλαγής, που αποτελεί δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ερευνητών για τη Μάθηση και τη Διδασκαλία, με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ Φλώρινας.

Σέρρες

Την πρωταθλήτρια του Badminton Ματίνα Σωτηρίου βράβευσε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος