Τίτλοι από την Περιφέρεια 7-6-2016 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους

Καβάλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στη 1 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καβάλας. Συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ.

Καρδίτσα

Παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνουν αύριο οι συνταξιούχοι στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας και τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κοζάνη

Με στόχο να βγουν από το αδιέξοδο που τους έχει οδηγήσει η πολιτική των γαλακτοβιομηχανιών, παραγωγοί από την Κοζάνη και τη Φλώρινα τοποθετούν τους πρώτους Αυτόματους Πωλητές Γάλακτος σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Σέρβια, Φλώρινα και Αμύνταιο.

Κέρκυρα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, στον Άγιο Στέφανο Σινιών διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα κατά της πώλησης του Ερημίτη, με ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς και σωματεία αλλά και σε όλους τους πολίτες της Κέρκυρας, για να μην εκποιηθεί ούτε ένα μέτρο δημόσιας γης.

Βόλος

Ρήγμα στην ομάδα πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη. Με μηνύσεις απειλεί όσους δυσφημούν την πόλη η δημοτική αρχή.

Πύργος

Ακριβά πλήρωσαν τις επικίνδυνες κόντρες ταχύτητας τις νυχτερινές ώρες, στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών, πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Η αιφνιδιαστική επέμβαση της Αστυνομίας κατέγραψε 51 παραβάσεις και επέβαλε υψηλά πρόστιμα αφαιρώντας διπλώματα οδήγησης και πινακίδες.

Χανιά

Σήμερα ξεκινούν οι απολογίες των 18 συλληφθέντων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης το Σάββατο στα Χανιά. Σε 13 από τους συλληφθέντες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πάτρα

Καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών σχεδίασαν και ανέπτυξαν τον πρώτο νανοδορυφόρο ελληνικής κατασκευής που θα εκτοξευθεί από το Καζακστάν, για να μελετήσει τα κατώτερα στρώματα της θερμόσφαιρας.

Ρόδος

Ξεκίνησε η υδροδότηση της Ρόδου με νερό που προέρχεται από το φράγμα του Γαδουρά. Το νερό αυτή τη στιγμή τροφοδοτεί δεξαμενή της πόλης με περίπου 500 λίτρα την ώρα.

Ιωάννινα

Προς αναζήτηση χρηματοδότησης της σιδηροδρομικής Εγνατίας, έργο που θα αλλάξει τα μεταφορικά δεδομένα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός.

Ζάκυνθος

Πρώτη στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο η Ζάκυνθος στα Ιόνια Νησιά, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Σπύρο Γαλιατσάτο, που τονίζει, ότι οι επιχειρηματίες και οι φορείς έχουν βελτιώσει την ποιότητα του τουρισμού, κάνοντας “πάντρεμα” και με τα τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Ορεστιάδα

Από 24 ως 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη η 17η διεθνής έκθεση Alexpo, με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων και των υπηρεσιών των επιχειρήσεων του Έβρου, και την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης.

Φλώρινα

Έκθεση των έργων τέχνης με χαρακτική, καθώς και άλλων έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, παρουσιάζει η Ομάδα Δράσης του προγράμματος eTwinning Φλώρινας, «Παιδικά Δικαιώματα : Θέλω κάτι να σου πω… Έχω δικαιώματα κι εγώ…».

Ηράκλειο

Το πρώτο καλλιτεχνικό φεστιβάλ δρόμου, “Τέχνη καθ’ Οδόν”, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 500 και πλέον ντόπιων καλλιτεχνών, με την οργανωτική ευθύνη του δήμου.

Τρίπολη

Προκηρύχθηκε το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου Κόρινθος 2016. Θα λάβουν μέρος 10 θίασοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί 1-10 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Κομοτηνή

Για 4η συνεχή χρονιά ο φορέας διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας διοργάνωσε παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Σέρρες

Εικαστικές δημιουργίες από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, από σήμερα έως και 10 Ιουνίου στο Σιδηρόκαστρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος