Τρίπολη: ”Δύο νέα δεδομένα και ένα νομοσχέδιο που έρχεται, καθιστούν πρωταγωνιστές τους Δήμους” δηλώνει η Θελερίτη του ΣΥΡΙΖΑ

”Ειδήσεις” έβγαλε με την ομιλία της στην Τρίπολη, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, κ. Μαρία Θελερίτη, στο πλαίσιο της σύσκεψης των Δημάρχων για την διαχείριση των σκουπιδιών.

Είπε χαρακτηριστικά: ” Έχουμε πλέον 2 νέα ισχυρά δεδομένα. Το 1ο είναι ο νέος ΕΣΔΑ της κυβέρνησης και το 2ο, η νέα Κοινοτική Οδηγία της 2ας Δεκέμβρη. Αυτά τα 2 δεδομένα, αμφισβητούν την σύμβαση Τατούλη-Εταιρείας, αφού αυτά δεν προσαρμόζονται και δεν είναι 100% συμβατά με την σύμβαση. Επίσης, ο ΕΣΔΑ, μιλάει για αποκεντρωμένη διαχείριση και ήδη 20 Δήμοι, έχουν έτοιμα τα τοπικά τους σχέδια, εν’ όψει και των διαδημοτικών συνεργασιών”.
Και συνέχισε η κ. Θελερίτη: ” Σύμφωνα με το νέο νόμο, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και να εκπονηθεί ΣΜΠΕ και αυτό μπορεί να το πράξει ο ΦΟΔΣΑ. Σας ενημερώνω, ότι έρχεται απ’ την κυβέρνηση, σύντομα, νέος νόμος όπου η αρμοδιότητα απ’ την Περιφέρεια περνάει στους Δήμους. Όσον αφορά τα πρόστιμα που βάζει η Περιφέρεια, σας λέω ότι για κάθε 6μηνο καθυστέρησης αποκατάστασης των ΧΑΔΑ (ένας μόλις έχει αποκατασταθεί μέχρι τώρα), η Περιφέρεια θα έχει 4 εκατ. πρόστιμο, ενώ η καθυστέρησή της, πλήττει και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 20 εκατ., άρα, η ευθύνη της είναι μεγάλη και δεν είναι των Δήμων όσον αφορά τα πρόστιμα για τις χωματερές”.

φωτό: ερτ (αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος