Τρίπολη: Φ.Κουβέλης :”Η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών και να διεκδικεί την ίση κατανομή των βαρών, να διεκδικεί κατά την περίοδο του μνημονίου και να μην απουσιάσει το κοινωνικό πρόσωπο της διακυβέρνησης της χώρας» δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Τρίπολης και την Δέσποινα Αρσένη ο Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «η χώρα ας θα βρίσκεται σε κατάσταση εντάσεως και εκτίμησε ότι το ασφαλιστικό θα περάσει» , «θα υπάρξει αξιολόγηση είπε, το ερώτημα είναι αν μπορεί στα πλαίσια του μνημονίου να υπάρξει πολιτική που θα δημιουργεί αντίρροπα μέτρα. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει. Η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη».
Δήλωσε πως «μετά την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ για λόγους συγκεκριμένων πολιτικών διαφωνιών επέλεξε να ενταχθεί στην «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς» όπου τα όλα μέλη επιχειρούμε με δημόσιο λόγο να παρεμβαίνουμε με και να δημιουργούμε διαδρομές».
Για το αν θα έχει κάποιο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό ξεκαθάρισε πως «υπάρχει μια επικοινωνία και μια εκκρεμότητα για συγκεκριμένη συζήτηση για την άσκηση ορθής πολιτικής.
Για τις πολιτικές εξελίξεις και τους συσχετισμούς επεσήμανε ότι «θεωρεί τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ένα εγχείρημα που δεν μπορεί να έχει επιτυχία προς όφελος της εξουσίας και πως παρά τις βεβαιότητες για τέλος του δικομματικού συστήματος αυτό δεν έχει επιτευχθεί . Υπάρχει διπολισμός. Στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται οι δυνάμεις θα παίξουν καταλυτικό ρόλο. Το ΠΟΤΑΜΙ έχει ακροβατήσει στην κόψη της πολιτικής ασάφειας, χάνει την ισορροπία του, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αυτοτελή παρουσία.
Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «αντιδημοκρατική ενέργεια το κλείσιμο ενός φορέα όπως της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013 και την αποχώρηση του από την τότε κυβέρνηση ως οφειλόμενη δημοκρατική ενέργεια».

Δέσποινα Αρσένη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος