Τρίπολη: ”Η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων είναι δική μας αρμοδιότητα” βροντοφώναξαν Δήμαρχοι και Βουλευτές

Ψήφισμα-απόφαση που εκφράζει διαφορετική βούληση απ’ αυτήν της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το θέμα των απορριμμάτων, εξέδωσαν και υπέγραψαν το βράδυ της Παρασκευής απ’ την Τρίπολη, ουκ ολίγιοι Δήμαρχοι και βουλευτές της Περιφέρειας, ως συμπέρασμα διεξοδικής συζήτησης που οργάνωσε η ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Το σχετικό κείμενο, που δείχνει να…προτιμάει άλλον ”οδικό χάρτη” επίλυσης του προβλήματος, σε σχέση μ’ αυτόν του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Αρχής, έχει ως εξής: ” Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αρμοδιότητα του Α Βαθμού Αυτοδιοίκησης και επιβάλλεται να υπάρξουν όλες οι νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις για την υλοποίηση αυτής της θέσης. Εμείς οι Δήμαρχοι, ρητά αναλαμβάνουμε την υποχρέωση ανταπόκρισης σε κάθε ζήτημα που συνδέεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων στους δήμους μας. Ο νέος ΕΣΔΑ είναι σε σωστή κατεύθυνση και απαιτούνται άμεσα θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα δράσεις υποστήριξης των Δήμων, ώστε ο νέος ΕΣΔΑ να εφαρμοσθεί χωρίς προβλήματα. Συναντήσεις όλων των εμπλεκομένων με το θέμα θα γίνονται άμεσα, ώστε να επιλύονται προβλήματα και να προωθούνται σχετικές δράσεις (οικονομικοί πόροι, κοινωνική πολιτική, ζητήματα δημόσιας ιδιοκτησίας)”.

* Στην σύσκεψη δεν συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
* Στην σύσκεψη αν και συμμετείχαν πολλοί βουλευτές δεν ήταν, ωστόσο, όλοι.
* Ο Δήμαρχος Γορτυνίας δεν υπέγραψε το ψήφισμα.
* Ψήφισμα, με πάνω-κάτω την ίδια πρόταση, παρέδωσαν και αρκετοί φορείς-σωματεία-σύλλογοι και ομαδικές εκφράσεις της Αρκαδίας.

φωτό: ερτ(αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος