Τρίπολη: Η ”γαλάζια ανάπτυξη” μπορεί άνετα να προχωρήσει στην Πελοπόννησο

” Το καταδυτικό πάρκο Τυρού Κυνουρίας είναι ένα καλό παράδειγμα προώθησης της γαλάζιας ανάπτυξης”. Αυτό δήλωσε, χθες το απόγευμα, απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης και την εκπομπή ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ, ο πολιτικός μηχανικός, σύμβουλος περιφερειακής ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Γαλιώτος, μιλώντας ζωντανά στο στούντιο.

Ο κ. Γαλιώτος αναφέρθηκε λεπτομερώς για το θέμα της ”γαλάζιας ανάπτυξης”, για τον σχεδιασμό, την μελέτη, την υλοποίηση αυτής της δράσης. Υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει άμεσα να επενδύσει στην ανάπτυξη των υδατικών πόρων και ιδιαίτερα της θάλασσας. Μίλησε για την τεράστια οικονομική, αναπτυξιακή, ενεργειακή, περιβαλλοντική και κοινωνική σημασία της θάλασσας, αναφέρθηκε στις πολιτικές της Ευρωπαικής Ένωσης για τη θάλασσα, και στάθηκε στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό που πρέπει να υπάρξει και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ανέφερε τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, όπως οι υδατοκαλλιέργειες, ο θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός, η θαλάσσια βιοτεχνολογία, η ωκεάνια ενέργεια, η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του υπόγειου βυθού, χωρίς να αποκλείονται οι βασικές δράσεις, όπως η αλιεία, η ναυπηγεία, η λιμενικές υποδομές, η ακτοπλοία, οι συνδυασμένες μεταφορές κλπ.
Στάθηκε σε κάποια πράγματα που προωθεί η Περιφερειακή Αρχή, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι:” τίποτα δεν υπάρχει αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει, ή αλλιώς, αποκτάς δύναμη προχωρώντας”.

φωτό: ερτ (αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος