Τρίπολη: ” Και να τα βρει η κυβέρνηση με τον ανάδοχο για το ΣΔΙΤ, είστε σίγουροι ότι εγώ θα υπογράψω;”, δηλώνει ο Τατούλης

” Η συμπόρευση όλων αυτών των πολιτικών κομμάτων μας βάζει σε σκέψεις. Αλήθεια, τί άλλαξε τώρα με τον κ. Χατζηδάκη της Ν.Δ. που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν ”οπαδός” του συγκεκριμένου ΣΔΙΤ;
Είναι το παράδοξο της πολιτικής του τόπου και αυτή η σύμπραξη είναι και το μεγάλο πρόβλημα της κρίσης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα κοντά στους πολίτες και απέναντι στους λαικιστές που δημιουργούν φυτώρια που αναπαραγάγονται”.

Αυτό δήλωσε, σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν με αφορμή την επαναφορά ρύθμισης που καταργεί αρμοδιότητες της Περιφέρειας,όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων. Και συνέχισε ο κ. Τατούλης, βγάζοντας ένα…νέο όπλο απ’ το ”οπλοστάσιό του”: ” Εάν η κυβέρνηση δεν θέλει το έργο να βγει με νόμο και να το καταργήσει. Εντάξει, συζητάει η κυβέρνηση με την εταιρεία για όρους του ΣΔΙΤ και επιχειρεί να τους αλλάξει. Ακόμα και να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, είστε σίγουροι ότι εγώ θα υπογράψω τη σύμβαση; Πάντως,επαναλαμβάνω, ότι η κουβέντα της κυβέρνησης με την εταιρεία για τους όρους του ΣΔΙΤ είναι ένα πολιτικό ολίσθημα”.
Και κατέληξε: ”Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί με την υπογραφή της σύμβασης όπως έχει. Είναι έργο ”πράσινο”, ”καθαρό” και με μεσοσταθμική τιμή, μόλις 61,73 ευρώ, ανά τόνο, όταν αυτό της Μακεδονίας είναι στα 137 ευρώ τον τόνο. Το έργο πρέπει να τελειώσει γιατί σε άλλες περιπτώσεις, το 1ο πρόστιμο των 20 εκατ. ευρώ θα εφαρμοσθεί για όλους τους Δήμους, ενώ θα υπάρξει και ημερήσια προσαύξηση για τους Δήμους. Επίσης, τί θα γίνει με τον ανάδοχο που έχει πάρει το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ; Τί θα γίνει με τις νέες επιφανειακές άτυπες χωματερές που δημιουργούνται σ’ όλη την Περιφέρεια; Πώς θα προχωρήσει η αγροτική πολιτική που χρειάζονται μέθοδοι διαχείρισης των υπολειμμάτων; Πλανόνται αυτοί οι ελάχιστοι Δήμαρχοι που πιστεύουν ότι μπορούν να διαχειριστούν την ολοκληρωμένη δράση και τα χρήματα που τους έχει υποσχεθεί ο Υπουργός Τσιρώνης”.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος