Τρίπολη: Μία πρόταση πάνω στις προδιαγραφές του ΕΣΔΑ

Την τεχνική του πρόταση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών αποβλήτων της Τρίπολης, παρουσίασε, χθες το βράδυ, σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, η δημοτική παράταξη του κ. Νίκου Τσιαμούλου, ” Τρίπολη-Αλλάζουμε τα δεδομένα”.

Τρίπολη: Μία πρόταση πάνω στις προδιαγραφές του ΕΣΔΑΤην παρουσίαση της πρότασης έκανε ο ειδικός κ. Χρήστος Στάθης, ο οποίος, αφού ανέλυσε όλο το ευρωπαικό νομικό και θεσμικό πλαίσιο, επιχείρησε να περιγράψει την πρότασή του. Μία πρόταση, που βαδίζει πάνω στον αναθεωρημένο εθνικό σχεδιασμό, στον αναθεωρημένο περιφερειακό σχεδιασμό, στα τοπικά σχέδια, στις δημοτικές συμπράξεις και στην ανακύκλωση στην πηγή.
Στάθηκε στο πρόγραμμα πρόληψης της παραγωγής, στην μείωση των ΒΑΑ, στην χωριστή συλλογή αποβλήτων, στην ανακύκλωση υλικών, στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανακύκλωση σε στάδιο προδιαλογής, σε μικρή μονάδα επεξεργασίας υπολειμμάτων συμμείκτων και σε ΧΥΤΥ του τελικού ανακτήσιμου υπολείμματος. Ενθάρρυνε τον συνδυασμό τοπικών-υπερτοπικών-περιφερειακών δράσεων και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να σκεφτεί σοβαρά την εν λόγω πρόταση.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος