Τρίπολη: ”Να διαφυλαχθεί, να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί το βαγόνι των οστών του Κολοκοτρώνη

”Το βαγόνι του τρένου που μετέφερε τα οστά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το 1930 απ’ την Αθήνα στην Τρίπολη, πρέπει να διαφυλαχθεί, να προστατευθεί, να ανακαινισθεί και να αξιοποιηθεί καταλλήλως”.

Αυτό δήλωσε χθες το απόγευμα απ’ τις συχνότητες της ΕΡΤ Τρίπολης και μέσα απ’ την εκπομπή ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ, ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος του Πατριωτικού Συλλόγου Ιεράς Μονής Καλτεζών, κ. Βασίλειος Κανατάς.
Μετά από δημοσιεύματα της μηνιαίας εφημερίδας ”Αρκαδικοί Ορίζοντες”, το θέμα αυτό, φαίνεται να έχει επανέλθει στην επικαιρότητα, αφού έχει ήδη ενημερωθεί για το πρόβλημα και το ίδιο το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Κανατάς, δήλωσε για το θέμα: ” Υπήρξε άδεια για διάλυση του βαγονιού ως άχρηστο τροχαίο υλικό του ΟΣΕ. Είχε παρκαριστεί στο σιδηροδρομικό σταθμό Μύλων Αργολίδας, ενώ είχε ενδιαφερθεί να το προστατέψει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών”.
Και κατέληξε ο κ. Κανατάς: ” Είναι τραγικό να εκδίσει το κράτος τέτοιες αποφάσεις που αφορούν καταστροφή εθνικών κειμηλίων και μνημείων. Είναι ιερή υποχρέωση όλων μας να αναδειχθεί αυτό το ιστορικό μνημείο και να αποφευχθεί θανάσιμο ιστορικό σφάλμα. Έχουμε ήδη συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποίησης του βαγονιού και καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης και το Περιφερειακό, όπως ασχοληθούν άμεσα με το θέμα”.

φωτό: ερτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος