Τρίπολη: Να δοθεί μία βιώσιμη και μόνιμη λύση για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Την παράταση της λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης όλης της χώρας, καταρχήν μέχρι και τον Ιούλιο του 2016, με ταυτόχρονη ανανέωση των ενεργών συμβάσεων όλων των στελεχών τους και τη διατήρηση του πίνακα των εκπαιδευτών, ζητούν εκπαιδευτικοί, στελέχη και εκπαιδευόμενοι των Κέντρων.

Συγχρόνως, με ανακοινώσεις τους, ζητούν, στο διάστημα αυτό, να δρομολογηθούν άμεσα ενέργειες για τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου, με μακροπρόθεσμη προοπτική, το οποίο και θα διασφαλίζει την ευρύτερη δυνατή πρόσβαση και συμμετοχή των πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα, την ποσοτική ανάπτυξη και ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και την επαρκή χρηματοδότηση.
Τονίζουν, ότι, πρέπει άμεσα να γίνει η έναρξη της νέας φάσης του έργου των Κ.Δ.Β.Μ. απ’ τον Σεπτέμβριο του 2016. Θυμίζουμε εδώ, ότι, η τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδος ξεκίνησε με καθυστέρηση, ενώ σημειώνουν, ότι, το έργο των Κέντρων, λήγει στις 31/7/16 για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και νησιών Νοτίου Αιγαίου και στις 29 Φεβρουαρίου 2016 για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας και αυτό, έχει φέρει προβλήματα και για το λόγο αυτό, κινητοποιούνται για να δοθεί μία βιώσιμη και μόνιμη λύση.

φωτό: ερτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος