Τρίπολη: ” Ο αλιευτικός τουρισμός έχει ψωμί…”

” Ο αλιευτικός τουρισμός μπορεί να καλλιεργηθεί στην περιοχή μας, μπορεί να αναπτυχθεί και να συνεισφέρει στην τοπική οικονομία. Εμείς, έχουμε δειλά-δειλά ξεκινήσει την καινοτόμο αυτή δράση και έχουμε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα”.

Αυτό δήλωσε, χθες το απόγευμα, απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης και απ’ την εκπομπή ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ, ο κ. Γιώργος Λουρδής, επαγγελματίας του χώρου.
Και συνέχισε: ” Έχουμε κινητοποιηθεί και έχουμε καταθέσει ήδη στους φορείς, προτάσεις για τον αλιευτικό τουρισμό της περιοχής της Κυνουρίας και της Αργολίδας. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για το ζήτημα αυτό. Λύθηκε το πρόβλημα με τις επαγγελματικές άδειες και ήδη έχουμε κάποιους ψαράδες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν και στον αλιευτικό τουρισμό. Έχουμε δημιουργήσει μία πλατφόρμα στο διαδίκτυο και μας βρίσκουν πελάτες-τουρίστες από διάφορα μέρη της Ευρώπης. Τα ταξίδια ψαρέματος έχουν μέλλον και ψωμί”.
Και κατέληξε ο κ. Λουρδής: ” Ο αλιευτικός τουρισμός μπορεί να βελτιώσει την οικονομία της περιοχής μας. Έχουμε πολλά πλεονεκτήματα. Είμαστε κοντά στην Αθήνα και στις λοιπές πόλεις της Πελοποννήσου. Έχουμε ήπιο κλίμα, ολοκληρώνεται το έργο στο λιμάνι του Άστρους. Το εισόδημά μας μπορεί να αυξηθεί. Εμείς, οι επαγγελματίες ψαράδες θέλουμε κίνητρα. Υπάρχουν προγράμματα στήριξης και κοιτάμε να πιέσουμε την πολιτεία και τους θεσμούς να στηρίξουν τον αλιευτικό τουρισμό”.

φωτό: ερτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος