Τρίπολη: Πελοποννησιακές επιχειρήσεις στην έκθεση Freskon

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη χρονιά η Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως 23 Απριλίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε από την εταιρεία ΔΕΘ – HELEXPO.

Η έκθεση Freskon αποτελεί πόλο έλξης των πιο σημαντικών εταιρειών, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών σε επίπεδο εκθετών. Οι εκθέτες ήρθαν σε επαφή με τους μεγαλύτερους ομίλους του διεθνούς λιανεμπορίου, καθώς και με εγχώριους και ξένους διακινητές στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκαν οι πιο επίκαιρες εξελίξεις στην παραγωγή και εμπορία των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση, με δικό της περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν 16 Πελοποννησιακές επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και συνεταιρισμοί. Οι επιχειρηματίες της Πελοποννήσου είχαν την δυνατότητα να ενημερώσουν τους επισκέπτες σχετικά με την ποιότητα και τις ποικιλίες των προϊόντων τους και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, επαφές και νέες συνεργασίες.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το 1ο συνέδριο για τα Πράσινα Λαχανικά & το Σπαράγγι με την επιστημονική στήριξη της έδρας της λαχανοκομίας του ΑΠΘ με ομιλητές από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, χώρες δηλαδή που έχουν ξεχωρίσει στην παραγωγή, στη συσκευασία και στη διακίνηση των πράσινων λαχανικών.

φωτό: Περ. Πελ/σου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος