Τρίπολη: Πήρε εξουσιοδότηση ο Τατούλης για την υπογραφή της σύμβασης του ΣΔΙΤ Πελ/σου

Μετά από αρκετές ώρες συζήτησης, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στα γραφεία του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης την εξουσιοδότηση της Περιφερειακής Αρχής να προχωρήσει την διαδικασία υπογραφής της σύμβασης ΣΔΙΤ για τα αστικά απορρίμματα της Πελοποννήσου.

Παρόντας στην συζήτηση και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, κ. Πέτρος Τατούλης, όπου και αναφέρθηκε στο θέμα. Η εξουσιοδότηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (6-3), αφού οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Πατσαρίνου, Αλευρά και Γόντικα ήταν αρνητικοί, για τους δικούς τους λόγους. Η Περιφερειακή Αρχή, σκοπεύει άμεσα να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης, αφού όπως υποστηρίζει, τα πάντα έχουν φτάσει στο τελικό τους στάδιο.
Απ’ την άλλη, οι κ.κ. Πατσαρίνος και Αλευράς, αμέσως μετά τη συνεδρίαση, παραχώρησαν και συνέντευξη Τύπου, όπου και δικαιολόγησαν την ψήφο τους, βάζοντας ένα σωρό θέματα και ερωτήματα, δίνοντας έτσι το ”στίγμα τους”, πάνω στο θέμα της σύμβασης που εξελίσσεται στη ”μητέρα των μαχών” για όλες τις πλευρές.
Oι ίδιοι, τόνισαν ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα ένδικα και μη, μέσα, ώστε να μην προχωρήσει αυτή η σύμβαση. Εν’ τω μεταξύ, αύριο είναι να συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, όπου και η απόφασή της-γνωμοδότησή της, πάνω στο ζήτημα του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, αναμένεται να επιφέρει νέο ”κύκλο” συζητήσεων και ίσως λεκτικών αντιδράσεων απ’ τις… αντιμαχόμενες πλευρές.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος