Τρίπολη: Σε προκαταρκτικό στάδιο η μελέτη για το σιδηροδρομικό δίκτυο Πύργου-Καλαμάτας

Με αφορμή την ημερίδα-ενημέρωση που έγινε πρόσφατα στο Δημαρχείο του Πύργου Ηλείας για το θέμα της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα που παραμένει κλειστή αρκετά χρόνια, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, κ. Σπύρος Μαυρακέας– που βρέθηκε στη σύσκεψη- μίλησε, χθες, στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην εκπομπή ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ.

Είπε για το θέμα ” Παρουσιάστηκε η μελέτη σε ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο που έχει προυπολογισμό 600 εκατ. ευρώ. Δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί η πηγή της χρηματοδότησης. Η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης βιωσιμότητας του έργου, μας λέει ότι ότι το τμήμα αυτό, θα είναι κερδοφόρο. Η γραμμή θα εξυπηρετεί την Αρχαία Ολυμπία, τα τέσσερα λιμάνια της δυτικής Πελοποννήσου, θα εξυπηρετεί το αεροδρόμιο του Αράξου και τη ΒΙΠΕ Πάτρας. Η γραμμή λοιπόν, θα συνεισφέρει οικονομικά, τουριστικά, εμπορικά, πολιτιστικά”.
Και συνέχισε: ” Το 1ο τμήμα θα ενώσει την Πάτρα με τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία με διακλάδωση απ’ τον Πύργο ως το Κατάκολο. Η γραμμή θα έχει κανονικό πλάτος. Θα υπάρχουν 6 σταθμοί και 8 στάσεις. Θα γίνουν 4 γέφυρες, 9 ανισόπεδοι κόμβοι σε διασταυρώσεις με το οδικό δίκτυο’.
Ο κ. Μαυρακέας κατέληξε ως εξής: ” Το τμήμα Πύργος-Καλαμάτα περιλαμβάνει διακλάδωση απ’ το Καλό Νερό ώς την Κυπαρισσία. Η μελέτη όμως εδώ είναι σε προκατακτικό στάδιο αφού εξετάζονται δύο εναλλακτικές διαδρομές λόγω του ορεινού εδάφους”.

φωτό: ερτ(αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος