Τρίπολη: Στόχος η αύξηση των δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Σε εφαρμογή απόφασης του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συγκροτούνται Περιφερειακά Συντονιστικά και για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Τρίπολη, ευρύτατη σύσκεψη με ομιλητές τον Ανδρέα Σπυρόπουλο (μέλος Πολ. Συμβ. ΠΑΣΟΚ), θεόδωρο Μαργαρίτη (ΔΗΜΑΡ) και Τάκη Αναστασόπουλο (Κινήσεις Πολιτών).

Παρόντες οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, η πρώην βουλευτής κ. Φαρμάκη, τέως και πρώην υποψήφιοι βουλευτές, μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών, μέλη κομμάτων και φίλοι αυτών. Οι ομιλητές, αφού περιέγραψαν -κατ’ αυτούς-το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού εξιστόρησαν τα γεγονότα, εξέφρασαν την αγωνία τους, αλλά και τον προβληματισμό τους για το πού και πώς βαδίζει η χώρα, μέσα σ’ όλα τα ”ανοιχτά μέτωπα” που αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση (προσφυγικό, αξιολόγηση, κόκκινα δάνεια, ανεργία, μεταρρυθμίσεις κ.ά.).
Επισήμαναν την ανάγκη η σοσιαλδημοκρατία να ενισχυθεί και να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις της χώρας. Τόνισαν με έμφαση, ότι με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του χώρου της Κεντροαριστεράς, μπορεί αυτός ο χώρος να αποτελέσει μία συγκροτημένη δύναμη, με προγραμματικό λόγο και προτάσεις, η οποία και θα μπορέσει να συμβάλει στο ξεπέρασμα της κρίσης.
”Πρέπει να οργανωθούν τα επόμενα βήματά μας, ώστε η μελλοντική πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να εδραιωθεί, αυξάνοντας τις δυνάμεις της, στο δρόμο προς ένα νέο αναπτυξιακό ξεκίνημα που τόσο ανάγκη έχει η χώρα στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει”, δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Μαργαρίτης της ΔΗΜΑΡ, βασικός ομιλητής της χθεσινής σύσκεψης.
” Θα επιχειρηθεί να εδραιωθεί ένα κοινωνικό πρόσημο, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση από ”προοδευτικές θέσεις”, αλλά θα ξεκαθαρίσει και η διαφορά με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ.”, δήλωσε ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μετά το τέλος των εισηγήσεων, υπήρξαν τοποθετήσεις γύρω απ’ την πορεία της ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ έγιναν και ουκ ολίγες ερωτήσεις για διάφορα θέματα που αφορούν αυτή την πορεία προς την αναγέννηση του λεγόμενου και 3ου πόλου.

φωτό: ερτ (αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος