Τρίπολη: “Το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ θα ολοκληρωθεί αυτό το καλοκαίρι”, ισχυρίζεται η Περιφερειακή Αρχή

To έργο της αποκατάστασης όλων των επίσημων καταγεγραμμένων (76 στον αριθμό, εκ των οποίων οι 16 στην Αρκαδία), στο μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών, ΧΑΔΑ Πελοποννήσου, θα έχει ολοκληρωθεί με το τέλος του καλοκαιριού, του 2016.

“Το έργο δεν κινδυνεύει δεν έχει απενταχθεί δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης”. Αυτό επανέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Ντίνα Νικολάκου, ενημερώνοντας χθες βράδυ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, για το ζήτημα της πορείας του έργου της αποκατάστασης των χωματερών.
Ο κ. Τατούλης, στην τοποθέτησή του, γνωστοποίησε ότι σήμερα ή αύριο, τρεις (3) μελέτες (η μία αφορά και το Πλάτωμα Τρίπολης, προυπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ), οδεύουν προς το ΕΠΕΡΑΑ για έγκριση δημοπράτησης, ενώ σε είκοσι (20) ημέρες θα πάρει σειρά η μελέτη (3,5 εκατ.ευρώ) για το Αφισσού Σπάρτης.Οι αποκαταστάσεις αφορούν τις χωματερές που βρίσκονται σε Ξεροπόταμο (Φάλανθος), Τάνο (Άστρος), Βεδούχια (Βυτίνα), Δρυμώνα (Δημητσάνα), Τραφόλακκα (Κοντοβάζαινα), Βασκίνα (Λεωνίδιο), Στόχο (Μαντινεία), Μαγούλα (Λεβίδι), Κοτρώνι (Λαγκάδια), Μόσχα (Κορύθιο), Λισβέρια (Τρόπαια), Παντζίκα (Τυρός), Άγιος Κωνσταντίνος (Σκυρίτιδα), Βαθύ Ρέμα (Τεγέα), Σταυρός Λαμπράκου (Κοσμάς), Πηλαλίστρα (Φάλανθος).
Σοβαρές ενστάσεις, αλλά και μία άλλη διάσταση στο θέμα, κατέθεσε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Νίκος Πατσαρίνος. Ισχυρίστηκε, ότι, εάν και πήρε η Περιφέρεια απ’ το ΕΣΠΑ 2,1 εκατ. ευρώ, τα υπόλοιπα χρήματα δεν θα πληρωθούν απ΄ το ΕΣΠΑ, αλλά από Εθνικούς Πόρους (ΠΔΕ) και ότι εάν δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τις 30/9/16, τότε θα πρέπει η Πελοπόννησος να επιστρέψει τα 2,1 εκατ. που θα απαιτηθούν απ’ την Ευρωπαική Ένωση.

φωτό:Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος