Τρίπολη: ” Το κρασί είναι εθνικό προιόν και τρόφιμο”

”Η επιβολή φόρου στο κρασί, έστω και σε μικρότερο ποσοστό απ’αυτό που είχε ακουστεί, δημιουργεί πρόβλημα”.

Αυτό δήλωσε, χθες το απόγευμα, στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην εκπομπή ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ, ο πρόεδρος του δ.σ. της Ένωσης Οινοποιών της χώρας, κ. Γιάννης Κουτσούρας.
Και συνέχισε: ” Το θέμα του φόρου δεν είναι και τόσο απλό. Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Θα πρέπει να γίνει καταμέτρηση των οινοποιείων, θα πρέπει να εμπλακούν και τα τελωνεία, θα πρέπει να εκδοθούν εγγυητικές για να υπάρξουν φορολογικές ενημερότητες.
Ο πρόεδρος κατέληξε: ” Το κρασί είναι εθνικό προιόν και είναι τρόφιμο. Ο φόρος μαζί με τον ΦΠΑ, δημιουργεί εμπόδιο στην παραγωγή και ”φρένο” στους εγχώριους παραγωγούς. Το θέμα το έχουν φέρει στην επικαιρότητα όχι οι δανειστές, μα ο ανταγωνισμός με τα σκληρά ποτά και αυτοί που τα εκφράζουν. Εκτιμώ ότι θα ”θεριέψει” η φοροδιαφυγή”.

φωτό: ερτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος