Τρίπολη: ” Το ΣΔΙΤ Πελ/σου είναι ένα ”καθαρό και ”πράσινο” έργο” ισχυρίζεται η Περιφερειακή Αρχή

” Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τότε να προχωρήσει στον διεθνή διαγωνισμό για τα απορρίμματα. Πήραμε όλες τις εγκρίσεις απ’ τις υπηρεσίες για τις χωροθετήσεις, εξασφαλίσαμε την διαφάνεια και την νομιμότητα μέσω δύο αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και μίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και φτάσαμε να έχουμε ένα ”πράσινο έργο”, ένα ”καθαρό έργο”, με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές.

Η τιμή για τον τόνο σκουπιδιών είναι η πιο φτηνή απ’ όλα τα ΣΔΙΤ της χώρας και τώρα, είμαστε έτοιμοι να υπογράψει η Περιφέρεια. Έίναι ένα έργο που θα βοηθήσει την Πελοπόννησο, τους κατοίκους και τους Δήμους που θα πρέπει άμεσα να μειώσουν τις τιμές στα δημοτικά τέλη. Δυστυχώς, άλλοι μας καθυστερούν”. Έτσι απάντησε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου, χθες το απόγευμα απ’ το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε ερώτηση για το θέμα του διαγωνισμού ΣΔΙΤ απορριμμάτων, απ’ τους υπεύθυνους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του Μοριά και της Λαικής Συσπείρωσης.
Και συνέχισε: ” Εμείς κάναμε κοινωνικό διάλογο με όλους, εμείς καλούσαμε τους Δήμους να κάνουν την προσωρινή διαχείρηση γιατί έρχονταν τα πρόστιμα για τις χωματερές. Το δόγμα μας ήταν και είναι ”όλα στο φως” και αυτό πρεσβεύουμε’.
Στο θέμα της ερώτησης έκανε παρέμβαση και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, ο οποίος και μεταξύ άλλων, δήλωσε: ” Οι ενέργειές μας κρίνονται απ’ τα αρμόδια όργανα και μόνο από αυτά. Υπάρχει θεσμική εκπροσώπηση στη χώρα και αυτή έχει δικαίωμα να κρίνει και κανένας άλλος. Εμείς, έχουμε δικαίωμα να υπογράψουμε την σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και η κυβέρνηση το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραχωρήσει εγγυήσεις και μόνο εγγυήσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκτός νομιμότητας και αυτό ”θωρακίζεται” νομικά απ’ την εσωτερική και εξωτερική νομοθεσία”.
Εν’τω μεταξύ, χθες στην Τρίπολη, συνεδρίασε και ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου, αφού σήμερα το μεσημέρι, υπάρχει στην Αθήνα και στο αρμόδιο Υπουργείο, σύσκεψη-επαφή του ΦΟΔΣΑ με την ηγεσία του Υπουργείου για το θέμα αυτό. Αρκετοί Δήμαρχοι, επιθυμούν να προχωρήσουν το ζήτημα από μόνοι τους, ακολουθώντας λύσεις έξω απ’ το ΣΔΙΤ του κ. Τατούλη.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος