Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημ. Σκάλκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, η εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης του Μουσείου της Αργούς.
Ο υπουργός επεσήμανε – εκτός των άλλων – την αναπτυξιακή διάσταση του έργου, όχι μόνο για το Βόλο και τη Μαγνησία, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς -όπως είπε – το Μουσείο της Αργούς προφανώς και θα προβάλλει τον Βόλο, ταυτόχρονα όμως, θα προβάλλει στην παγκόσμια κοινότητα όλη την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, το ερώτημα που γεννάται, είναι «γιατί το έργο αυτό δεν έχει γίνει τόσα χρόνια;»
Ο υπουργός ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό για το γεγονός ότι κατάφεραν να βρουν έναν πρακτικό τρόπο να υλοποιήσουν το έργο, με τη σύμπραξη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και το ΠΕΠ Θεσσαλίας, επιταχύνοντας έτσι την όλη διαδικασία ώστε πολύ σύντομα ο λαός του Βόλου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος, να απολαύσει ένα τέτοιο έργο.
«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα γιατί ένα όνειρο ζωής των πολιτών του Βόλου και όχι μόνο, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, προσθέτοντας πως υπήρξε μια στενή συνεργασία για την επίτευξη του στόχου με τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη και τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.
«Ξέρουμε ότι οι πόροι είναι πεπερασμένοι, ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο και μεγάλο έργο, ξέρουμε ότι πρέπει να καλύψουμε ό,τι δεν έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και να προβλέψουμε και για τους μελλοντικούς πολίτες. Έχουμε μια μεγάλη, σύνθετη διαδικασία για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Άδωνι Γεωργιάδη» επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο κ. Αγοραστός, αναφέροντας πως η αρχιτεκτονική χρηματοδότησης του έργου είναι πρωτότυπη και δημιουργεί νέες συνθήκες ταχύτητας.
«Ο πολιτισμός είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο που βελτιώνει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, αλλά έχει και οικονομικό αποτέλεσμα. Διότι ανάπτυξη δεν είναι μόνο τα έργα υποδομής , είναι και ο πολιτισμός» ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Τέλος, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ανέφερε για το Μουσείο της Αργούς πως πρόκειται για το μεγαλύτερο -ίσως- έργο που αφορά στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά, σε πανελλήνιο επίπεδο.
« Με το Μουσείο της Αργούς ο Βόλος μπαίνει σε μια άλλη διάσταση ως προς τον κλάδο του πολιτιστικού τουρισμού. Μπαίνει δυναμικά στο χώρο των πολιτιστικών βιομηχανιών.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα φιλοξενήσει στοιχεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, τον μύθο της Αργούς. Ο μύθος αυτός βρίσκει επιτέλους της στέγη του στο χώρο που γεννήθηκε, στην πόλη μας, η οποία συνέδεσε την ιστορία της με τον μύθο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης του Μουσείου της Αργούς που έγινε από τον αρχιτέκτονα – μελετητή του έργου, Γιάννη Κίζη, παραβρέθηκαν ακόμη, ο υπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη κ.α.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος