Ασθενείς νεότερων ηλικιών νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου με SARS-CoV-2

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση με την εξέλιξη της νόσου Covid-19 και στο Νοσοκομείο του Βόλου, στο οποίο νοσηλεύονται 57 ασθενείς, στις κλινικές, στη ΜΕΘ και στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Το δύσκολο έχει να κάνει με την ηλικία των ασθενών, αφού κυρίως νοσηλεύονται νέοι άνθρωποι, με τον μικρότερο αυτή την ώρα να είναι 23 ετών, ενώ χθες κατέληξε μία 35χρονη. Σήμερα, εν τω μεταξύ, έχασε την μάχη για τη ζωή ένας 84χρονος.

Η αποτύπωση της ημέρας στο νοσοκομείο σήμερα είναι: 7 ασθενείς στη ΜΕΘ -τρεις άνδρες ηλικίας 70, 74 και 78 ετών και τέσσερις γυναίκες ηλικίας 56, 65, 76 και 77 ετών. Σε  Α’ και Β’ κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 50 ασθενείς, ενώ νέοι άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι ή με βαριές πνευμονίες δίνοντας τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου και στην πρωινή εκπομπή “Με το βλέμμα στην πόλη”, ο Διευθυντής των Κλινικών Covid του Νοσοκομείου Βόλου, Χαράλαμπος Μάνδρος, επεσήμανε την κρισιμότητα της χρονικής στιγμής για την εξέλιξη της νόσου και για τις δραματικές συνέπειες που έχει αυτή στη ζωή των ανθρώπων την επόμενη της εξόδου από το Νοσοκομείο, δεδομένου ότι είναι άγνωστο αν τελικά θα είναι ένας απολύτως υγιής άνθρωπος ή ένας άνθρωπος με αναπηρίες, κυρίως του αναπνευστικού συστήματος και λιγότερο του γαστρεντερικού. Χαρακτηριστική η αναφορά του σε μία γυναίκα μόλις 24 ετών, η οποία νοσηλευόταν επί πολλές ημέρες στο νοσοκομείο με δραματική επιδείνωση των επιπλοκών που δημιουργήθηκαν στο αναπνευστικό της σύστημα -χωρίς να υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα και κλονισμένη υγεία πριν τη νόσηση με SARS-CoV-2. Συνέκρινε την χρονική στιγμή με αυτή του Νοεμβρίου του 2020 -όταν το Νοσοκομείο του Βόλου νοσήλευε εκατοντάδες ασθενείς μεγάλης ηλικίας- με τη διαφορά ότι τώρα οι ασθενείς είναι νέοι σε ηλικία και με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα-επιπλοκές. Μπορεί οι νοσηλευόμενοι ασθενείς αυτή τη στιγμή να είναι λιγότεροι, αλλά στην ουσία απουσιάζουν οι ηλικιωμένοι οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Οι εισαγωγές νεότερων ηλικιών είναι δεδομένο ότι οφείλονται στο γεγονός ότι ένα ποσοστό ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί, χωρίς, ωστόσο, ο χρόνος παραμονής τους στο Νοσοκομείο να έχει μειωθεί, γεγονός που αποδεικνύει τη σοβαρότητα των περιστατικών. Η πτώση της μέσης ηλικίας σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια νοσηλείας και άρα αυξημένη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο κ. Μάνδρος ερωτηθείς ποια είναι η οδηγία προς τους πολίτες, πότε δηλαδή πρέπει να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο, τόνισε ότι αρχικά υπάρχει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, της οποίας οι πολίτες πρέπει να κάνουν χρήση και επίσης να διεκδικούν από τους ιδιώτες γιατρούς στους οποίους απευθύνονται, να εξετάζονται δια ζώσης και όχι τηλεφωνικά, προκειμένου να υπάρχει κλινική εικόνα και σωστές οδηγίες. Ο ιατρικός κόσμος εμβολιάστηκε με προτεραιότητα, ακριβώς για να προστατευτεί ώστε να μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος