Να ληφθούν άμεσα μέτρα και να σχεδιαστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό, ζητάει ο Διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Μιχάλης Μεϊκόπουλος (είναι ένας από τους γιατρούς που θα έπρεπε να έχουν φύγει με σύνταξη, αλλά η πολιτεία έκανε δεκτό το αίτημα παραμονής για ένα 6μηνο μέχρι τις 31/12/ 2022, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, κάλυψης των κενών ιατρικών θέσεων), προς επίρρωση της κραυγής αγωνίας που εξέπεμψε πριν λίγες ημέρες ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Δημήτρης Λύτρας για την υποστελέχωσή νευραλγικών κλινικών, όπως αυτή της Χειρουργικής. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λύτρα, είναι στελεχωμένη μόνο κατά 50% (από τους 10 μόνιμους γιατρούς, διαθέτει 5). Άλλωστε σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας για το θέμα της μη κάλυψης των εφημεριών στη χειρουργική για τον μήνα Σεπτέμβριο, μετά την προσφυγή του διευθυντή της Κλινικής Δημήτρη Λύτρα.
Στα συνεχιζόμενα και κλιμακούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του Βόλου, θέση παίρνει σήμερα και
ο Διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής τοΑχιλλοπούλειου Μιχάλης Μεϊκόπουλος, ο οποίος ζητάει την άμεση λήψη μέτρων στελέχωσης των υποστελεχωμένων τμημάτων και κλινικών, με απώτερο στόχο να αναβαθμιστεί η παροχή υγείας και περίθαλψης του Νοσοκομείου Βόλου.
Σε ανάρτησή του ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η φωνή απόγνωσης και οι επισημάνσεις για την υποστελέχωση της χειρουργικής κλινικής του Διευθυντή της, Δημήτρη Λύτρα (ο οποίος πριν ένα χρόνο περίπου είχε υποβάλλει παραίτηση που δεν έγινε δεκτή, με επίσημο αιτιολογικό, προσωπικούς λόγους), που από 10 μόνιμοι γιατροί που έπρεπε να υπάρχουν, έχει μόνο 5 μόνιμους (έχει ζητήσει γιατρούς εγκρίθηκαν από τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου αλλά η 5η ΥΠΕ κωφεύει άραγε γιατί;). Η παραίτηση του Ηλία Καραμέτου από Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και του Χαράλαμπου Μάνδρου από Προϊστάμενου της ΒΠ είναι γεγονότα αδιαμφισβήτητα που τάραξαν τα νερά του μικρόκοσμου του Νοσοκομείου. Και οι τρεις γιατροί που μαζί με όλο το προσωπικό πάλεψαν παλεύουν για αναβάθμιση στις παρεχόμενες δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας προς το πολίτη. Όλες τους οι ενέργειες σκόπευαν προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της πολιτείας, για την ΆΜΕΣΗ λύση μέτρων αρωγής προς το Νοσοκομείο μας, κυρίως στελέχωσης του με μόνιμο προσωπικό. Γνωρίζουν όπως και όλοι γνωρίζουμε ότι το Νοσοκομείο μας διαχρονικά έχει σταθεί με υψηλό επίπεδο απέναντι στον πολίτη ασθενή. Μήπως θα πρέπει η πολιτεία με τους υγειονομικούς θεσμούς, τοπικούς, διοίκηση, επιστημονική επιτροπή και περιφερικούς , 5η ΥΠΕ να σχεδιάσουν ΑΜΕΣΑ μέτρα στελέχωσης των τμημάτων που υπολείπονται όπως Χειρουργική, ΤΕΠ Παθολογικές κτλ και μακροπρόθεσμα προς την κατεύθυνση περαιτέρω αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας; Η δημόσια υγεία αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό για λήψη μέτρων. Ο πολίτης να γνωρίζει ότι οι γιατροί ,το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας ,θα είναι πάντα δίπλα τους».
Σημειωτόν οι πέντε γιατροί που ήδη θα έπρεπε να έχουν συνταξιοδοτηθεί, αλλά έμειναν με ειδική υπουργική ρύθμιση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους είναι: Μιχάλης Μεϊκόπουλος διευθυντής Α’ Παθολογικής, Σμαρούλα Διβάνη διευθύντρια της Κλινικής Κυτταρολογίας, Κατερίνα Κομνού βιοπαθολόγος, Γιάννης Οργανόπουλος ακτινολόγος και ένας ακόμη γιατρός που καλύπτει τις εφημερίες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος