Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας για την καύση RDF

Όλους τους πολίτες και τους φορείς του Βόλου καλεί η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας να δώσουν το παρόν στην Ενημερωτική Συγκέντρωση για το θέμα της καύσης RDF και άλλων καρκινογόνων υλικών από την ΑΓΕΤ.

Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση θα μιλήσουν, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό δελτίο τύπου, ο περιβαλλοντολόγος Γιάννης Γερόπουλος, ο καθηγητής δικαίου περιβάλλοντος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Μπάλιας,  δικηγόρος και πρώην νομικός σύμβουλος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Δήμος Νικόπουλος και καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ειδικός στην επεξεργασία αποβλήτων και στηνπεριβαλλοντική τεχνολογία, κ. Πέτρος Σαμαράς.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας:

“Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της πόλης του Βόλου να συμμετάσχουν στην Ενημερωτική Συγκέντρωση για το θέμα της καύσης RDF και άλλων καρκινογόνων υλικών από την ΑΓΕΤ. Η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 17.45 το απόγευμα στην αίθουσα Κορδάτου του Κτιρίου Παπαστράτου.

Ο περιβαλλοντολόγος Γιάννης Γερόπουλος θα αναφερθεί στις επιπτώσεις των διοξινών και άλλων καρκινογόνων ουσιών στο περιβάλλον και την υγεία.

Ο καθηγητής δικαίου περιβάλλοντος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Μπάλιας, θα μιλήσει για τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση των αποβλήτων από πλευράςεφαρμοζόμενων πολιτικών και νομοθεσίας.

Ο δικηγόρος και πρώην νομικός σύμβουλος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Δήμος Νικόπουλος, επίσης εξειδικευμένος στο δίκαιο περιβάλλοντος, θα εκθέσει συγκεκριμένα νομικά ζητήματα ιδίως όσον αφορά την πρόσφατη Απόφαση για τη καύση «εναλλακτικών καυσίμων» από την ΑΓΕΤ.

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ειδικός στην επεξεργασία αποβλήτων και στηνπεριβαλλοντική τεχνολογία, κ. Πέτρος Σαμαράς θα εκθέσει τα προβλήματα στην καύση RDF και λοιπόν υλικών από πλευράς τεχνολογίας και προϋποθέσεων.

Όπως δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα ΚΕΠΠΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συμμετοχήεπιθεωρητών περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος πήγε στην ΑΓΕΤ στις 25 και 26 Μαΐου 2017, μετά από πρόσκληση της ίδιας της ΑΓΕΤ και έκανε μετρήσεις κατά τη διάρκεια καύσης RDF «με ειδικό μηχάνημα της εταιρείας»! Αναρωτιόμαστε αν η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δώσει άδεια λειτουργίας στην ΑΓΕΤ, όσον αφορά την καύση «εναλλακτικών καυσίμων», με βάση την τελευταίαΑπόφαση του Υπουργείου και αν όχι, πώς το ΚΕΠΠΕ επέτρεψε και ενέκρινε την παρανομία με τηνπαρουσία του. Η απορία μας είναι σε συνέχεια της ομολογίας της ΑΓΕΤ ότι έκαψε περίπου 7.000 τόνουςRDF το 2015 και 2.000 τόνους το 2016 χωρίς καμία επίπτωση! Υπάρχουν άραγε νόμοι στον τόπο μας και πώς εφαρμόζονται;

Με αυτά τα δεδομένα ας μην απορεί κανείς για την αύξηση των καρκίνων στην πόλη μας, ακόμα και αυτών του πνεύμονα σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν από τον καθηγητή κ. Κ. Γουργουλιάνη στο πνευμονολογικό Συνέδριο που έγινε πρόσφατα στο Βόλο.

Πώς οι πολίτες λοιπόν να εμπιστεύονται μια βιομηχανία και ένα κράτος που δεν έχουν τα εχέγγυα για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών;

Οι πολίτες και οι φορείς της περιοχής μας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι επιπτώσεις και οισυνέπειες εκπομπών καρκινογόνων ουσιών από την καύση ακατάλληλων υλικών και μάλιστα σεακατάλληλες εγκαταστάσεις έχουν μη αντιστρεπτές συνέπειες στην υγεία και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.”

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος