Ικανοποιητικές είναι οι πληρότητες των καταλυμάτων στο Πήλιο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όμως υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια. Όμως οι Μαγνησιώτες δυσκολεύονται να κινηθούν προς άλλες περιοχές αν και υπάρχει μεγάλη προσφορά πακέτων για διάφορους προορισμούς, όμως οι θέσεις παραμένουν μέχρι και σήμερα διαθέσιμες.
Στη χερσαία Μαγνησία ξεκίνησε κάποια κίνηση μετά τις 20 Μαΐου τουλάχιστον σε ότι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό και το ίδιο φαίνεται να συνεχίζεται και τον Ιούνιο, όμως οι αφίξεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παρουσιάζουν κενά. Αυτό αφορά βέβαια τη χερσαία Μαγνησία διότι η κατάσταση στη Σκιάθο είναι πολύ διαφορετική. Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Θέκλα Καμμένου μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.
Εξήγησε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παρατηρείται μία “κοιλιά”, αναφορικά με τις αφίξεις ενώ καταγράφονται έντονα αυξητικές τάσεις το Σεπτέμβριο. “Βλέπετε τις ουρές στα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας και της Ολλανδίας με τις τρομερές καθυστερήσεις στις πτήσεις. Αυτή η εικόνα είναι πολύ αποτρεπτική για όσους ακόμη δεν έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους και περιμένουν τις νέες προσφορές” επισήμανε η κ. Καμμένου
Επιπλέον ανέφερε ότι αν συνεχίσει να ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης οι Έλληνες δεν πρόκειται μέσα στον Αύγουστο που παραδοσιακά πηγαίνουν διακοπές, να πάρουν το αυτοκίνητό τους και να έλθουν για διακοπές στο Πήλιο. Αναφορικά με τις Βαλκανικές χώρες, στο Νότιο και Ανατολικό Πήλιο έχουν αρχίσει να έρχονται σποραδικά Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σέρβοι, αλλά όχι σε μεγάλους ακόμη αριθμούς. “Διαχρονικά οι κυβερνήσεις συνηθίζουν να βάζουν τη Μαγνησία στην ίδια μοίρα με τις τουριστικές περιοχές παρατηρώντας για παράδειγμα τις αφίξεις τουριστών. Το θέμα είναι τι μένει μετά τις αφίξεις, ποιο είναι το κέρδος. Αποτίμηση θα κάνουμε τον Οκτώβριο, είναι το μόνο σίγουρο”, εξήγησε η κ. Καμμένου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος