Την πρωτοβουλία δρομολόγησης πορθμειακής γραμμής διακίνησης επιβατών και οχημάτων (Ε/Γ-Ο/Γ) μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, από/προς τους λιμένες Βόλου και Αλεξάνδρειας και της μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας υλοποίησής της στηρίζει ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως προέκυψε, από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκράτης Αναγνώστου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης Αντιπροσωπείας του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ) στα Γραφεία του Αντιπροέδρου στις Βρυξέλλες.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Μιχάλης Π. Αδαμαντιάδης Πρόεδρος του ΕΕΣΥΜ Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος της ΟΦΑΕ και Β´ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ, και Σπύρος Τριαντάφυλλος, Επικεφαλής Έργων Suez Consulting, Μέλος Ε.Ε.ΣΥ.Μ.
Ο κ. Σχοινάς, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ικανοποίηση για την εν λόγω πρωτοβουλία, που έχει την πλήρη στήριξη των Ελληνικών Αρχών, σχολίασε και ενημέρωσε για τα υφιστάμενα εργαλεία και πολιτικές της Ε.Ε. που ενθαρρύνουν και βοηθούν στην υλοποίησή της και δήλωσε την ετοιμότητά του να συμβάλλει με κάθε τρόπο με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην υλοποίησή τη
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου ανέφερε σε δηλώσεις του “Η στήριξη της Ε.Ε. και το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Σχοινά στην προώθηση της πρότασης, αποτελεί ένα ισχυρό “εργαλείο”, για την υλοποίηση του εγχειρήματος, από το οποίο η χώρα μας θα αποκομίσει στρατηγικά κι εθνικά οφέλη. Το σημαντικότερο όμως είναι, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Σχοινάς ότι εφόσον η μελέτη υποδείξει ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα λειτουργεί κι είναι βιώσιμη, μπορεί να επιδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια. Η γραμμή δε θα συνδέει μόνο την Ελλάδα και την Αίγυπτο αλλά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, Αφρικής με την Κεντρική Ευρώπη με τεράστια οικονομική και γεωπολιτική σημασία”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος