Χίος: Αντιπολεμική Κινητοποίηση

Κινητοποίηση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, ενάντια στην προετοιμαζόμενη επέμβαση στη Λιβύη αλλά και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, διοργανώνουν σύλλογοι του νησιού.
Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & εμποροϋπαλλήλων Χίου και το Σωματείο Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου καλούν όλα τα σωματεία, φορείς του νησιού και όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, γυναίκες, νέους, αγρότες, συνταξιούχους σε κινητοποίηση στις 15 Ιούλη 2016, στις 7.00 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς.ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΗ 2016

19:00 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Χίου και το Σωματείο Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, γυναίκες, νέους, αγρότες, συνταξιούχους σε κινητοποίηση στις 15 Ιούλη 2016 στην είσοδο της Απλωταριάς, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, ενάντια στην προετοιμαζόμενη επέμβαση στη Λιβύη αλλά και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Καλούμε όλους και όλες, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να αντιπαλέψουμε την εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους, στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης», για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι ενέργειες αυτές εκθέτουν σε θανάσιμους κινδύνους το λαό μας.

Να καταδικάσουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που διατηρεί τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην Ελλάδα, διαθέτει τη βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη, των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

Να απαιτήσουμε την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Επιβεβαιώθηκε, αυτό που απ’ την αρχή αναφέραμε σαν ταξικό κίνημα, ότι ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αφορά τους επικίνδυνους ΗΠΑ-Ρωσίας στην περιοχή και όχι για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών όπως το ίδιο το ΝΑΤΟ αποκαλύπτει. Η κατάσταση αυτή αποθρασύνει την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους. Οι τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια σύνορα πληθαίνουν, παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο φόντο του «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου και υπό την «επίβλεψη» του ΝΑΤΟ. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία και την ΕΕ βάζει σε νέες περιπέτειες το λαό μας.

Στην πρόσφατη συνάντηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ με τον πρωθυπουργό, περίσεψαν οι ευχαριστίες  για τη «συνέπεια» της Ελλάδας στις δαπάνες προς τη λυκοσυμμαχια, πάνω από 2% του ΑΕΠ. Είναι πρόκληση για το λαό μας, να χαρατσώνεται, προκειμένου να στηρίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι της λυκοσυμμαχίας.

Στην Ελλάδα, οξύνεται η κατάσταση με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων. Συγκυβέρνηση και ΕΕ έχουν την κύρια ευθύνη για την παραμονή τους στην Ελλάδα, με τις αντίστοιχες συμφωνίες που συνυπέγραψαν. Οι πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Να σημάνει συναγερμός!

Είναι στο στάδιο της προετοιμασίας οι νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που θα σημάνουν νέα έκρηξη της προσφυγιάς, νέο ματοκύλισμα. Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ -το μήνα Ιούλη- θα πάρουν τη μορφή των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Η βάση της Σούδας είναι στην πρώτη γραμμή των δολοφονικών σχεδίων τους. Οι ΝΑΤΟδουλειές με φούντες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμπεριέχουν νέους θανάσιμους κίνδυνους για τον ελληνικό λαό.

Δυναμώνουμε την πάλη μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που, κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο, αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ

Το πλαίσιο των αιτημάτων είναι:

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο – ‘Οχι στις Ευρωατλαντικές βάσεις.
  • Να είναι οι μειονότητες με σεβαστά όλα τους τα δικαιώματα, γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς και όχι παιχνίδι στα χέρια των ιμπεριαλιστών.
  • Άμεσα και με ασφαλή τρόπο οι πρόσφυγες να απεγκλωβιστούν, από το νησί και τη χώρα προς τους τόπους προορισμού τους.
  • Με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι των κάθε λογής ΜΚΟ να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων μέσα από ανοιχτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.
  • Ακύρωση της συμφωνίας εγκλωβισμού προσφύγων μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας.
  • Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία.
  • Αλληλεγγύη στους αγώνες των λαών ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννάει.

 

15 ΙΟΥΛΗ 2016 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος