Ικαρία: Την εκδήλωση “Υπερασπίσου το παιδί” ζητούν και σε άλλες περιοχές του νησιού

     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Προστασία και την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ) και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας, την Παρασκευή 17/2 στον Αγ. Δημήτριο Ραχών.

       Μίλησαν η πρόεδρος της ΕΔΓΙ Πόπη Λάκκα και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ηρώ Μανώλη. έκανε αναφορά στα δικαιώματα των παιδιών σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ, όπου κατά ένα μεγάλο βαθμό στην πράξη δεν εφαρμόζονται..αλλά και στις πολιτικές των κυβερνήσεων, όπου με οδηγό τις επιταγές της Ε.Ε. προωθούν την απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας και δίνουν την δυνατότητα σε κάθε είδους ιδιώτες (ΜΚΟ, επιχειρηματίες, φιλανθρωπικά σωματεία, εκκλησία) να λειτουργούν Μονάδες Παιδικής Προστασίας…

Από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας ο πρόεδρος Νίκος Κοτσαμπάς και ο αντιπρόεδρος Κώστας Φάκαρος όπου έκαναν εκτενή αναφορά στο σχολικό εκφοβισμό και τη σχολική βία.

   Τέλος η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Βασιλική Ίσσαρη έκανε εκτενή παρουσίαση σχετικάμε το «τι είναι σχολικός εκφοβισμός, τα κριτήρια και οι μορφές του, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι στη σχολική βία, για ποιους λόγους ένα παιδί αναπτύσσει εκφοβιστική συμπεριφορά, η αντίδραση στην εκφοβιστική συμπεριφορά, σημάδια που πρέπει να μας επιστήσουν την προσοχή, οδηγίες προς γονείς σε περιστατικά εκφοβισμού και την διαφορά πειράγματος vsbullying».

   Η εκδήλωση έκλεισε με παρεμβάσεις που έγιναν από γονείς και εκπαιδευτικούς και αποφασίστηκε να επαναληφθεί και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του νησιού (Αγ. Κήρυκος, Εύδηλος).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος