Χίος: Δολοφονίες ζώων από φόλες καταγγέλλει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος

«Τον τελευταίο καιρό, σε όλο και περισσότερες περιοχές  του νησιού μας (Στρατόπεδο Γκιάλα, Βούρειο, Καλάμωτη, κ.α) δηλητηριάζονται ζώα από φόλες», καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωση του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου.

«Έχει, επανειλημμένως, ειπωθεί ότι η φόλα δεν είναι απλώς μία μορφή δολοφονίας ενός ζώου. Η φόλα είναι ένας αργός και επώδυνος θάνατος, που “σερβίρεται” στο ζώο (συνήθως αδέσποτο) με τη μορφή λιχουδιάς. Αυτό, επειδή μπορεί να μην έχει φάει για μέρες, την πλησιάζει απονήρευτο και κουνώντας ευχαριστημένο την ουρά του. Το τέλος γνωστό, αυτή η ουρά θα «σιωπήσει» με τον πιο βάρβαρο τρόπο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, είναι ότι αυτά τα πλάσματα έχουν δικαίωμα στη ζωή. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να το υπερασπιζόμαστε όλοι και να μη μένουμε απαθείς. Πρέπει να γίνουμε η φωνή τους και να διεκδικούμε τόσο τα δικαιώματά τους, όσο και τη δικαίωσή τους σε περίπτωση κακομεταχείρισης ή θανάτου, θυμίζοντας σε όποιον τα απειλεί ότι θα υποστεί τις συνέπειες και καταγγέλλοντας στην αστυνομία το δολοφόνο. Ο Νόμος προβλέπει εξαιρετικά βαριές ποινές σε περίπτωση θανάτου ζώου από φόλα! (έως 5 χρόνια φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 15.000ευρώ).» καταλήγει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος