Ημέρα Παραδοσιακών Γεύσεων, με διαμορφωμένο μενού που θα βασίζεται σε παραδοσιακές ποικιλίες της Λέσβου για να θυμηθούμε και να γνωρίσουμε γεύσεις μέσα από την σύγχρονη κουζίνα, διοργανώνουν στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στις 8 το βράδυ το καφέ-μεζεδοπωλείο Μπόμπιρας και η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ (Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στην Γεωργία).
Το μενού θα περιλαμβάνει προϊόντα από παραδοσιακές ποικιλίες της Λέσβου όπως σιτάρι Σαρίτσαμ, αρακά Άντισσας, ντομάτα κρασουλιά, ξινόμηλα Αγιάσου, αχλάδια κουντουρέλια, κυδώνια, σύκα, φασόλια, κολοκύθα, και λεσβιακό ελαιόλαδο βιοδυναμικής γεωργίας.
Η εκδήλωση γίνεται σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια γέφυρα παραγωγών και καταναλωτών μέσα από προϊόντα που συνδυάζουν την αειφόρα παραγωγή, τις ντόπιες ποικιλίες και παραδοσιακές καλλιέργειες και τη συλλογική προσπάθεια από το σπόρο στο τραπέζι μας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραδοσιακές ποικιλίες και τα προϊόντα των παραγωγών του ΑΙΓΙΛΟΠΑ επισκεφτείτε τους ιστότοπους του ΑΙΓΙΛΟΠΑ : www.aegilopslocalfood.gr , www.aegilops.gr
καθώς και το facebook : aegilops
Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος