Ε. Βόζεμπεργκ για την Αμυντική Συμφωνία στο Πρώτο: Θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε σήμερα- Ατεκμηρίωτη η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Σήμερα θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε. Όλος ο πολιτικός κόσμος. Με στενοχωρεί πάρα πολύ που η αξιωματική αντιπολίτευση είναι απέναντι σε αυτή την συμφωνία χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα, κακή χωρίς επιχειρήματα και τεκμηρίωση, κάτι το οποίο δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί αν δει τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, η ευρωβουλευτής ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η συντριπτική πλειονότητα του λαού αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία που αναβαθμίζει γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά την χώρα και η οποία αποτελεί έναν κρίκο στην σειρά των διμερών και πολυμερών συμμαχιών που έχει επιχειρήσει η κυβέρνηση εδώ και 2 χρόνια, είπε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Αυτοί που ασκούν κριτική αν θα είχαν σοβαρά επιχειρήματα θα έπρεπε να σταθούν απέναντι στις απειλές που δεχόμαστε και στο ασταθές περιβάλλον στην Αν. Μεσόγειο και κυρίως απέναντι στην Τουρκία που κλιμακώνει την επιθετική της πολιτική ακριβώς επειδή εκνευρίστηκε ο κ. Ερντογάν από την συμφωνία και από το γεγονός ότι αναβαθμίστηκε η χώρα μας με αφορμή και την Γαλλία».

Μάλιστα η ευρωβουλευτής της ΝΔ, χαρακτήρισε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, μικρόψυχη, επειδή εστιάζει σε δύο παραμέτρους απορρίπτοντας την συμφωνία ως σύνολο. «Ξέρετε πόσο άσχημο ακούγεται στο εξωτερικό ότι στο εσωτερικό μας η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει μια συμφωνία που κατά γενική παραδοχή αναβαθμίζει την χώρα; Θα μπορούσε να είναι αξιόπιστη μια κριτική, η οποία θα αντιπαρέβαλε την συμφωνία αυτή με μια άλλη καλύτερη», συμπλήρωσε.

Επιπλέον η κ. Βόζεμπεργκ, σημείωσε πως δεν μπορεί η συμφωνία να περιλαμβάνει την συνδρομή της Γαλλίας που είναι η πιο ισχυρή στρατιωτικά χώρα της Ευρώπης και η μοναδική που έχει πυρηνικά όπλα, προς την Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει αμοιβαιότητα και από την ελληνική πλευρά. «Και αυτό να το δούμε. Γιατί αυτές οι συμφωνίες μπορεί να είναι νομικά κείμενα, αλλά είναι διευρυμένα πολιτικά κείμενα και ερμηνεύονται όχι στενά, αλλά πολύ διευρυμένα και πάντα με την χρονική στιγμή που θα τηρείται η αναγκαιότητα τήρησης των όρων».

Η ουσία, όπως υποστήριξε η κ. Βόζεμπεργκ, είναι ότι τέτοιες συμφωνίες, που είναι κείμενα αυξημένης τυπικής ισχύος και έντονου πολιτικού περιεχομένου, είναι προανάκρουσμα για μια ευρωπαϊκή ενιαία αμυντική πολιτική, για τον ευρωστρατό, κάτι που ήταν απομονωμένο την περασμένη 5ετία να εξαντλείται στην ρητορική μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. «Τώρα όλες οι εύρωστες χώρες το θέλουν. Όλα αναβαθμίζονται με αυτή την συμφωνία και με δεδομένο ότι από 1η Ιανουαρίου του 2022 η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι δεν είμαστε σίγουροι για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση εστιάζουμε στο πόσο σημαντική είναι αυτή η χώρα όταν συμμαχεί με ένα κράτος μέλος με το δεδομένο της στρατιωτικής της ισχύος και της μεγάλης οικονομικής της επιφάνειας», υπογράμμισε η κ. Βόζεμπεργκ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος