Η UEFA ακύρωσε τις ποινές για τους «αντάρτες» της ευρωπαϊκής Super League

Η UEFA σύμφωνα με απόφαση της Δικαιοσύνης της Μαδρίτης, όπως ανακοινώθηκε, αποφάσισε να αποσύρει τις όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες, που έχουν ήδη ανασταλεί, εναντίον των 12 «ανταρτών» συλλόγων που ήθελαν να δημιουργήσουν την ευρωπαϊκή Super League.

Σαν να μην άρχισε ποτέ η διαδικασία δημιουργίας της Λίγκας ανέφερε στην ανακοίνωσή της η UEFA και μάλιστα χωρίς καμία προκατάληψη.

Αυτή η απόφαση, αφορά τόσο τους εννέα συλλόγους που είχαν αποχωρήσει επίσημα από το πρόγραμμα της Super League (Τότεναμ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ιντερ και Μίλαν), όσο και τους εναπομείναντες τρεις «αντάρτες» που επέμεναν στην δημιουργία της Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα), τους οποίους η UEFA απείλησε να αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στους πρώτους εννέα συλλόγους, η UEFA ανακοίνωσε κυρώσεις, κυρίως οικονομικής φύσεως, ωστόσο αυτοί αποσύρθηκαν από την ενέργεια αυτή αναγνορίζοντας το λάθος τους.

Μεταξύ των «μέτρων αποκατάστασης» που έγιναν αποδεκτά από αυτούς τους εννέα συλλόγους και τελικά εγκαταλείφθηκαν, ήταν η κατάσχεση του 5% των εσόδων τους από την UEFA για μία σεζόν, μια «παγκόσμια» δωρεά 15 εκατομμυρίων ευρώ στο «κοινοτικό τοπικό» ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ή πρόστιμο 100 εκατομμυρίων ευρώ εάν επιδιώξουν ποτέ να συμμετάσχουν σε μία «μη εξουσιοδοτημένη» διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος