Καύσωνας σαρώνει τα Βαλκάνια – Χαλάζι στην Αυστρία (video)

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σαρώνουν τη νότια Ευρώπη, κυρίως τις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, ενώ μπόρα με καταστροφικό χαλάζι έπληξε περιοχές της Αυστρίας.

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην κεντρική και νότια Κροατία, με την υψηλότερη στην περιοχή της Δαλματίας, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Με τους 37 βαθμούς φλερτάρει το θερμόμετρο στη Σερβία. Στο Βελιγράδι, κάτοικοι αναζητούν δροσιά σε λίμνη της πόλης κατάλληλα διαμορφωμένη για κολύμπι.

Στο Μαυροβούνιο οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι υψηλές θερμοκρασίες ευθύνονται και για τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ποντγκόριτσα.

Μάχη με τις φλόγες στο έδαφος και από αέρος δίνουν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ιταλίας. Στη Μεσίνα υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τρεις ημέρες και συνεχίζεται σε δύσβατο σημείο. Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα πυρκαγιά κοντά στην Μπολόνια.

Στην καρδιά του καλοκαιριού θύελλα σαν ανεμοστρόβιλος χτύπησε την αυστριακή πρωτεύουσα. Χαλάζι και δυνατή βροχή στα νότια της Βιέννης αναστάτωσαν την κίνηση και πλημμύρισαν δρόμους. Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες καλαμποκιού στα ΒΑ της χώρας.

Τη νύχτα της Δευτέρας, μια ανάλογη, πρωτοφανής καταιγίδα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην πόλη Κάραντ και στην περιοχή της λίμνης Μπάλατον στην κεντρική Ουγγαρία.

Επιμέλεια: Χρ. Ποπόρου
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος