Λαπόρτα: «Η ανανέωση του Πέδρι ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα μου στην Μπαρτσελόνα»

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, δήλωσε ότι ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της δεύτερης θητείας του, όταν ο Πέδρι υπέγραψε χθες το νέο του συμβόλαιο.

Ο 18χρονος Πέδρι ανανέωσε έως το 2026 και το συμβόλαιό του έχει ρήτρα εξαγοράς 1 δισεκατομμύριο ευρώ, την υψηλότερη στην ιστορία του συλλόγου.

«Θα έλεγα ότι είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα από τότε που ανέλαβα την προεδρία», δήλωσε ο Λαπόρτα σε συνέντευξη Τύπου.

«Ήμουν πολύ χαρούμενος, φυσικά, όταν κερδίσαμε το Κύπελλο την περασμένη σεζόν, αλλά αυτή είναι μια ιστορική μέρα και μία από αυτές που αξίζει ο κόπος να είσαι πρόεδρος της Μπαρτσελόνα. Η ρήτρα είναι 1 δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά ο Πέδρι αξίζει πολύ περισσότερο από αυτό», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για την συνέντευξη του προκάτοχού του, Ζοσέπ Μρία Μπαρτομέου στην Mundo Deportivo, είπε:

«Δεν θα αποσπάσω την προσοχή μου απαντώντας σε ερωτήσεις για ένα απελπισμένο άτομο που τώρα αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής για το οποίο ευθύνεται. Στο τέλος της ημέρας, ο πρόεδρος είναι τελικά υπεύθυνος για όλα».

Από τη μεριά του ο Πέδρι, μίλησε και αυτός για την ανανέωση του με τους «μπλαουγκράνα», τονίζοντας πως είναι η ομάδα της καρδιάς του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι η ομάδα που θέλω να αγωνίζομαι. Η «Μπάρτσα» είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Το γεγονός πως με εμπιστεύονται με κάνει περήφανο. Το ντεμπούτο μου ήταν μια όμορφη ημέρα παρά το γεγονός πως έγινε κλεισμένων των θυρών. Τα γήπεδα πρέπει πάντα να είναι γεμάτα. Οι οπαδοί έδειξαν από την πρώτη ημέρα πως με αγαπούν και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό. Νιώθω καλά στη Μπαρτσελόνα έχω τα πάντα εδώ.

Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και τους αρχηγούς για τη βοήθεια τους. Οι νεαροί της πρώτης ομάδας έχουν μεγάλη ποιότητα. Θέλουμε να κατακτήσουμε τον κόσμο και εξελισόμαστε κάθε μέρα.

Ελπίζω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια. Περνάμε δύσκολες στιγμές, όμως πιστεύω πως θα σηκωθούμε και θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, ρωτήθηκε και για το γεγονός, πως είναι φαβορί για το βραβείο του καλύτερου παίκτη κάτω των 21 ετών: «Είναι τιμή μου να είμαι υποψήφιος για “Golden Boy”. Χαίρομαι και για την υποψηφιότητα του Γκάβι και του Πίνο. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πιο “δυναμικό”, όμως είναι απαραίτητοι παίκτες με την ποιότητα του Γκάβι».

Ενώ ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου της ανανέωσης του, ανέφερε: «Θα παλέψω για αυτό το σήμα όσο μπορώ. Ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να κάνω τους οπαδούς μας να πανηγυρίζουν».

Υπενθυμίζεται, πως ο Ισπανός χαφ, έκλεισε μία σεζόν έχοντας αγωνιστεί σε 73 παιχνίδια σε 9 διαφορετικές διοργανώσεις, τα περισσότερα από κάθε άλλον (LaLiga, Copa Del Rey, Spanish Super Cup, Champions League, Euro, Ολυμπιακοί Αγώνες, προκριματικά Μουντιάλ, Euro U-21, Nations League).

Πηγή φωτογραφίας: FCBarcelona

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος