Μάρτιν Σουλτς: “Εφικτή η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα” (video)

Την πεποίθηση ότι είναι εφικτή η εκταμίευση της επόμενης δόσης, αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, εξέφρασε ο υποψήφιος καγκελάριος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σούλτς μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο. Αρνήθηκε ωστόσο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα εγκαταλείψει, εξαιτίας του ελληνικού ζητήματος, τον κυβερνητικό συνασπσιμό υπό την Άνγκελα Μέρκελ, για να προκληθούν πρόωρες εκλογές στη Γερμανία.

“Περιμένω ότι οι συμφωνίες που έκλεισαν στο Eurogroup θα καταστήσουν εφικτή την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Προς τούτο πρέπει όλοι να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα”, τόνισε ο πρόεδρος του SPD, προσθέτοντας ότι “το ζήτημα να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, μέσω βιώσιμης ανάπτυξης εξαρτάται από το βαθμό που θα υλοποιηθούν τα μεταρρυθμιστικά βήματα στην Ελλάδα”.

“Με τα πλεονάσματα και τα τεράστια βήματα η Ελλάδα, κατέδειξε ότι προτίθεται να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο”, συμπέρανε ο Μάρτιν Σουλτς.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Γιώργος Παππάς
Σχετική είδηση:Σόιμπλε στην DW: Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος