Πιθανόν να μην προστεθεί καμία νέα χώρα στην πράσινη λίστα της Βρετανίας

Ο Γκραντ Σαπς υπουργός μεταφορών αναμένεται να κάνει την ανακοίνωση το απόγευμα αλλά σύμφωνα με διαρροές στη Σαν, καμία νέα χώρα δεν θα προστεθεί στην πράσινη λίστα της Βρετανίας για διεθνή ταξίδια.

Η εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της, ανέφερε επίσης ότι νέες χώρες θα προστεθούν στον «κόκκινο κατάλογο». Ανέφερε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται για να αποφασιστεί εάν η Πορτογαλία, ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς, θα παραμείνει στην πράσινη λίστα.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους Βρετανούς αυτήν τη στιγμή είναι η Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ και η Ισλανδία, με τους παραθεριστές να ελπίζουν ότι περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν στην πράσινη λίστα εγκαίρως για το καλοκαίρι.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι είναι “πολύ νωρίς” για να πει εάν όλοι οι περιορισμοί του κορονοϊού μπορούν να λήξουν στις 21 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας της Σκοτίας, Χούμζα Γιουσάφ αποκάλυψε ότι 10 παιδιά ηλικίας μηδέν έως εννέα ετών εισήχθησαν στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα «λόγω του Κόβιντ».

Ο αναπληρωτής π/θ της Σκοτίας, είπε ότι οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να προσδιορίσουν εάν υπάρχει κάτι στις νέες παραλλαγές με μεγαλύτερο αντίκτυπο στην υγεία των παιδιών.

Ανταπόκριση από Λονδίνο Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος