Ρ. Σβίγκου στο Πρώτο: Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές (audio)

Για «συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια της ΝΔ να συγκαλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το τεράστιο σκάνδαλο» έκανε λόγο η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, τόνισε «προσωπικά δεν έχω καμία έκπληξη για το απόρρητο, έτσι κι αλλιώς το επικαλέστηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής και ο λόγος ήταν ότι οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν και είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό, οπότε η ΝΔ μετέτρεψε συνειδητά την Εξεταστική σε μια φαρσοκωμωδία, γιατί όλα τα επιχειρήματα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ είναι και αστεία και έωλα, πρόκειται για μια χονδροειδέστατη προσπάθεια κουκουλώματος».

Επιπλέον, προσέθεσε πως τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης συγκλίνουν όλα στο ίδιο συμπέρασμα.
«Αυτό έχει πανικοβάλει την κυβέρνηση και για αυτόν τον λόγο επικαλείται και τώρα το απόρρητο, για να κρύψει τις ευθύνες της, για να κρύψει τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσο και αν επιχείρησαν να συγκαλύψουν, να διαστρεβλώσουν, να αποσιωπήσουν πτυχές αυτής της υπόθεσης δεν το κατάφεραν. Και εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι η επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα είναι μια προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τις εκλογές δεν θα αφήσει καμία σκιά και τίποτα αναπάντητο και θα συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα, προς ποιους απευθυνόταν ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας στην Πολιτική Γραμματεία «άλλο καλόπιστη κριτική άλλο η συνεχής αμφισβήτηση», η κ. Σβίγκου απάντησε ότι «βγήκαν δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με όσα διημείφθησαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας». «Θα δείτε ότι και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα συζητήσει τόσο τις σοβαρότατες πολιτικές εξελίξεις σε διεθνές και εσωτερικό επίπεδο όσο και την ανασυγκρότηση του κόμματος και την παρέμβασή μας τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο  και στο συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι πραγματικά μία συνεδρίαση που θα μας πάει ακόμα πιο μπροστά σαν κόμμα και θα προχωρήσουμε ακόμα πιο συντεταγμένα στις μάχες που έχουμε να δώσουμε».

Τέλος, μιλώντας για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, η κ. Σβίγκου τόνισε «είναι πολύ δύσκολη η ημέρα αυτή για εμάς με τον χαμό του Αλέξανδρου, ήταν πραγματικά ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος, ένας πολύ σπουδαίος αθλητής, ένας πολύ σπουδαίος οικογενειάρχης, μας έχει αφήσει συντετριμμένους η απώλειά του».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος