Στηρίζει Μακρόν ο Βαλς και χαρακτηρίζει νεκρό το σοσιαλιστικό κόμμα

Υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας δηλώνει ο Μανουέλ Βαλς στο RTL και καλεί  όλους τους  απερχόμενους βουλευτές, τους προοδευτικούς, εκείνους που προέτρεψαν σε ψήφο υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν πριν από τον πρώτο γύρο σε συστράτευση  και καταγραφή στο κίνημα του Γάλλου προέδρου.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Σήμερα η ουσία είναι να δώσουμε στον Εμανουέλ Μακρόν μια πλειοψηφία, χωρίς αποδοκιμασία, εάν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω», εξηγώντας ότι η «διαίρεση» υπήρξε «μοιραία για την πενταετία» του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Μανουέλ Βαλς αναφερόταν στην ομάδα των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (les frondeurs) που αντιτάχθηκαν στην οικονομική πολιτική όλων των κυβερνήσεων του Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν έχω προσωπική φιλοδοξία», ξεκαθάρισε ο Μανουέλ Βαλς. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό, βρίσκεται πίσω μας. Οχι η ιστορία και οι αξίες του, αλλά πρέπει να ξεπεραστεί».

Στην κριτική του ο πρώην πρωθυπουργός  διευκρίνισε πως το το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μπορεί να κάνει τον απολογισμό του, να διαχειρισθεί την ιστορία και να δει την μορφή που θα πάρει αύριο μέσα σε λίγες μέρες. Σήμερα, τόνισε,  είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μία ευρεία και συνεκτική πλειοψηφία, χωρίς μελλοντικούς αποστάτες για τον Εμανουέλ Μακρόν, ώστε να μπορεί να κυβερνήσει», εξήγησε ο Μανουέλ Βαλς.

«Δοκίμασα αυτό που μπορεί να προκύψει από την διαίρεση, υπήρξε μοιραία για την πενταετία» του Φρανσουά Ολάντ, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός . Εκτίμησε δε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν φέρνει κάτι που είναι ουσιαστικό, την πολιτική ανασύνθεση που πρέπει να ολοκληρωθεί. Αυτοί που θα σταθούν στη μέση αυτού του ρεύματος, θα παρασυρθούν είπε ο Βαλς.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα αποκλεισμού του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, απάντησε: «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα να αποκλείσει έναν πρώην πρωθυπουργό, που υπήρξε πάντοτε πιστός; … Τέλος πάντων! Ξέρω ότι τα παλιά κόμματα θέλουν να αποκλείουν. Σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι η συσπείρωση, όχι ο αποκλεισμός».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος