Συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί. Στην Αθήνα ο Γ. Κασουλίδης

Την πρώτη τους συνάντηση, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, θα έχουν στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Όπως δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Εσπεν Μπαρθ Αιντα, η  συνάντηση των δύο ηγετών θα επικεντρωθεί στα κεφάλαια της διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού των εξουσιών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις τρεις εξουσίες, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική.

Εκτάκτως, έρχεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, και με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κασουλίδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία συζήτησαν την πορεία για την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, και υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στην Τουρκία.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων, δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στο Ισραήλ, αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στην Τουρκία,  και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, με έμφαση το νέο περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Τον κ. Κασουλίδη στην Αθήνα συνοδεύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος