Συζητήσεις από τη FIFA για την είσοδο ανεμβολίαστων φιλάθλων στο Μουντιάλ του Κατάρ

Όπως αναφέρει το Associated Press, η FIFA βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές του Κατάρ, προκειμένου να ακυρωθεί η υποχρεωτική πιστοποίηση εμβολιασμού, για το Παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Αξιωματούχοι από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου και από το Κατάρ, εξετάζουν το ενδεχόμενο, να επιτρέπουν την είσοδο σε παίκτες, φιλάθλους και επισήμους, δείχνοντας ένα αποδεικτικό ότι έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, ή ένα αρνητικό τεστ.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Χαλίντ Μπιν Χαλίφα μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Θάνι, είχε ανακοινώσει πως θα απαιτήσει από όλους τους φιλάθλους να εμβολιαστούν για να εισέλθουν στη χώρα κατά το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί, στην πολιτική που θα ακολουθηθεί για τους παίκτες.

Η πρώτη ένδειξη για χαλάρωση των απαιτήσεων του Κατάρ για εμβόλια θα μπορούσε να έρθει όταν η FIFA ανακοινώσει μέτρα τις επόμενες εβδομάδες για το «Κύπελλο Αραβίας». Το τουρνουά 16 ομάδων, που θα διεξαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, θα αποτελέσει μία «γενική πρόβα» για τα στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Το Κατάρ, ως χώρα υποδοχής, θα παράσχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων στην διοργάνωση», ανέφερε η FIFA σε ανακοίνωσή της. «Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθούν τις ταξιδιωτικές συμβουλές των αρχών του Κατάρ και τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας. Πλήρεις πληροφορίες για τα μέτρα ασφαλείας Covid-19 θα κοινοποιούνται σε όλες τις ομάδες καθώς πλησιάζουμε στην διοργάνωση».

Για πρώτη φορά την Κυριακή, η FIFA ενθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές να εμβολιαστούν. «Ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμούς για την Covid-19», ανέφερε η FIFA, «και υποστηρίζουμε τη θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: η ασφαλής, δίκαιη και δίκαιη πρόσβαση είναι απαραίτητη σε όλες τις χώρες. Οι παίκτες δεν πρέπει να έχουν προτεραιότητα πρόσβασης στα εμβόλια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος