“Το διάταγμα Τραμπ δεν αφορά πολίτες της ΕΕ με διπλή υπηκοότητα” (video)

«H Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται σε αξίες και δεν κάνει διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, την εθνικότητα ή την προέλευση, ούτε στο μεταναστευτικό, ούτε στο άσυλο, ούτε σε κάποια άλλη πολιτική της», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ. Ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόσφατη απαγόρευση εισόδου που αποφάσισε η κυβέρνηση Τραμπ για πολίτες επτά χωρών, θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ δεν αφορά σε πολίτες της ΕΕ με διπλή υπηκοότητα, κάτι που αποτέλεσε τη βασική ανησυχία των Ευρωπαίων, όπως είπε.

“Ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η ασφάλεια, το περιβάλλον και η οικονομία έχουν παγκόσμια διάσταση. Γι’ αυτό και πρέπει να δίνουμε ενωμένοι κοινές απαντήσεις», σημείωσε ο επίτροπος, επισημαίνοντας ότι στη Μάλτα, την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες της Ευρώπης θα συζητήσουν το ζήτημα και θα πράξουν με μεγάλη υπευθυνότητα. «Για να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που είναι παγκόσμιο πρέπει να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ και τους άλλους παγκόσμιους εταίρους», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εθνικισμό, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι με πολλές σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2017. «Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ενότητα και τη συνοχή της Ευρώπης είναι η άνοδος του εθνικισμού και της ξενοφοβίας.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος