Βουλή: Συνέχεια της αντιπαράθεσης για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης σε ΚΕΚ (video)

Αντιπαράθεση και σήμερα στη Βουλή για το θέμα με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης επιστημόνων. Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου- σε επίκαιρη ερώτηση- ενώ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξαπέλυσε βολές στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι τα προγράμματα με τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης προστέθηκαν επί εποχής του. Την παραίτηση του υπουργού ζήτησε ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Για πολιτική αθλιότητα και υποκρισία κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με την κατάργηση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης τονίζοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση συνολικά είχαν την πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα να άρουν την απόφασή τους, καθώς διαπίστωσαν ότι τα σχετικά προγράμματα δεν ήταν ποιοτικά. Επισήμανε μάλιστα, απαντώντας στις σχετικές παρατηρήσεις του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ότι η κυβέρνηση ακολούθησε το θεσμικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης, τηρώντας απαρέγκλιτα τη διαφάνεια και κατήγγειλε προγράμματα κατάρτισης ανέργων επί ΣΥΡΙΖΑ, δεκάδων εκατομμυρίων.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε λόγο για λαθεμένες επιλογές και αστοχία του προγράμματος που δεν αφορούσε ευρωπαϊκούς αλλά εθνικούς πόρους, για τις οποίες, όπως είπε, κύριος υπεύθυνος δεν είναι ο υπουργός Εργασίας. «Το ερώτημα είναι αν ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος. Το υπουργείο σας έχει τρεις επιτελικές υπηρεσίες που στελεχώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και που εσείς υιοθετήσατε ανεπίτρεπτα. Συκοφαντήσατε, σε συμπαιγνία με το ΣΥΡΙΖΑ, το θεσμό της κατάρτισης. Υπάρχουν 400.000 δια βίου κέντρα μάθησης και αφήνετε στο απυρόβλητο τα δύο με τα οποία έγινε το “ντηλ”», ανέφερε ο κ. Κεγκερόγλου.

«Εμείς ακολουθήσαμε απόλυτα τις τακτικές και τις πολιτικές που κληρονομήσαμε. Δεν υπήρχε χρόνος στην έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζαμε» τόνισε ο κ. Βρούτσης και προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «που σήμερα κατακεραυνώνει τη κυβέρνηση της ΝΔ, με υπογραφές των δύο υπουργών του, Έφης Αχτσιόγλου και Αλέξανδρου Χαρίτση είχαν υλοποιήσει προγράμματα για κατάρτιση ανέργων μέσω ΚΕΚ ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

Σχολιάζοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης την τοποθέτηση του υπουργού, τον κάλεσε να έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί, καθώς υπήρξε, όπως είπε, μία πατεντάτη αρπαχτή και εμπαιγμός των επιστημόνων.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού επισήμανε ο Στέλιος Πέτσας, ενώ τόνισε ότι δόθηκε εντολή να ξεκινήσει αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

“Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Βρούτσης ήταν ειδικός στα χατίρια προς τη μεγαλοεργοδοσία και τον αντικομμουνισμό. Τελευταία μάθαμε ότι ειδικεύεται και στην τηλεκατάρτιση” ανέφερε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

“Το θέμα δεν είναι εάν οι υπουργοί απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, αλλά ποιοι είναι οι φίλοι και γνωστοί της κυβέρνησης, που θα απολάμβαναν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων πολιτών”, σημειώνει με ανακοίνωση η Ελληνική Λύση.

“Η «αριστεία» που έλαμψε δια της απουσίας της στα ΚΕΚ αντανακλά τα κυβερνητικά προτάγματα της διακυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που τώρα μαζεύει άρον άρον τα αμάζευτα” τονίζει με την σειρά του το ΜέΡΑ25.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε την καταβολή -χωρίς προϋποθέσεις- του επιδόματος σε 150.000 αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης . Το θέμα προκάλεσε έντονη κριτική από πλευράς αντιπολίτευσης αλλά και οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος