Προσαρμογή της Ρόδου στην κλιματική αλλαγή

Εντείνει τις δράσεις του για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, συμμετέχοντας στη συνάντηση των εταίρων του Ολοκληρωμένου Έργου «LIFE-IP AdaptInGR – Ενισχύοντας την εφαρμογή της πολιτικής προσαρμογής στην Ελλάδα», ο Δήμος Ρόδου.
Το Δήμο Ρόδου εκπροσώπησε ο Δρ. Γαμβρούδης Χρήστος, ειδικός σύμβουλος του Δήμου σε θέματα περιβάλλοντος και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, ο οποίος επεσήμανε πως μέσω του προγράμματος LIFE στόχος είναι η προτεραιοποίηση δράσεων που μπορούν να υποστηρίξουν μακροπρόθεσμα μια πόλη που προετοιμάζεται για επερχόμενες κρίσεις, ακούει τους πολίτες, υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη και είναι ζωντανή, ελκυστική και δημιουργική.
Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει στο πρόγραμμα ως Εταίρος-14 (GR) με δράσεις όσον αφορά την Διαχείριση παράκτιων κινδύνων και καταστροφών στη Βορειοδυτική Ρόδο με στρατηγικά σχέδια και έργα ήπιων παρεμβάσεων πιλοτικού χαρακτήρα καθώς και αγορά απαραίτητου εξοπλισμού με ενδεικτικό συνολικό προϋπολογισμό 284,769.80 €.
Επίσης ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με το ΕΜΠ εκπονεί το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) του δήμου. Στο πρόγραμμα LIFE-ΙP AdaptInGR προϋπολογισμού 14,2 εκ. € και διάρκειας 8 ετών συμμετέχουν 18 στρατηγικοί εταίροι, όπως το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το ΕΜΠ, το Πράσινο Ταμείο, 3 Περιφέρειες, 4 Δήμοι (ένας εκ των οποίων ο Δήμος Ρόδου), η Ακαδημία Αθηνών κ.α
«Το Σχέδιο δράσης για την προσαρμογή της Ρόδου στην κλιματική αλλαγή περιλαμβάνει τόσο παρεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας, αρκετές από τις οποίες έχουν υλοποιηθεί ήδη, όσο και δράσεις με μακροχρόνια προοπτική που είναι κρίσιμο να ξεκινήσουν με τη συνεργασία όλων» δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος