Ξεκίνησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε δεύτερο βαθμό μια από τις μεγαλύτερες δίκες που έχουν απασχολήσει την Κρήτη, αυτή της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη το Μάρτιο του 2017 στο Ηράκλειο. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 12 άτομα, δέκα εκ των οποίων είναι προφυλακισμένα, ενώ σε δύο απ’ αυτούς η αρχική ποινή τους είχε αναστέλλουσα δύναμη.
Επιείκεια από το δικαστήριο ζήτησε ο Μ. Λεμπιδάκης
Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του ίδιου του επιχειρηματία, ο οποίος για μια φορά ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου για όσους από τους απαγωγείς του έχουν δείξει μεταμέλεια. Ο κ. Λεμπιδάκης ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της έδρας γιατί έχει αυτή τη στάση απέναντι στους ανθρώπους που τον κράτησαν όμηρο επί έξι μήνες και ο ίδιος απάντησε ότι “όποιος δεν γεννήθηκε κακοποιός μπορεί να αναπτύξει αισθήματα συμπόνιας”. Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, χάρη σε 3-4 ανθρώπους που του κρατούσαν συντροφιά και του μιλούσαν, κατάφερε να κρατηθεί μέχρι σήμερα απόλυτα υγιής, σωματικά και ψυχικά.
Η στάση που κράτησε κατά την ομηρία του
Ο κ. Λεμπιδάκης περιέγραψε τον τρόπο που προστάτευε τον εαυτό του καθόλη τη διάρκεια της ομηρίας του. “Δεν ήθελα να βλέπω, να ακούω, να ρωτάω και αυτό ήταν το εχέγγυο για να μπορέσω να βγω ζωντανός”, είπε χαρακτηριστικά.
Κατά την κατάθεσή του ο κ. Λεμπιδάκης μίλησε και για συγκεκριμένους από τους απαγωγείς του. Για τον επονομαζόμενο “Ευγένιο” μίλησε με θετικά λόγια, ενώ για τον “παππού” είπε ότι του συμπαραστάθηκε πολλές φορές. Για τον ιδιοκτήτη της μάντρας προσέθεσε ότι πιστεύει ότι πράγματι εκβιάστηκε για να συμμετάσχει στην απαγωγή, ενώ για το φύλακά του είπε ότι πιστεύει ότι αποτελούσε τον τελευταίο τροχό της αμάξης.
Στη συνέχεια στο δικαστήριο κατέθεσαν η σύζυγος, ο αδερφός και η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς και αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσής του.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος