«Αδριανού περιπλανήσεις» από την πολιτιστική διαδικτυακή πλατφόρμα Rembrandt and the Cat

Τα ίχνη της εμβληματικής προσωπικότητας του Αδριανού ακολουθούμε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου με οδηγό τον αρχαιολόγο Τάσο Παπαδόπουλο. 

Ένας Graeculus ήταν ο Αδριανός, δηλαδή ένας μικρός Έλληνας. Ένας περιπλανώμενος αυτοκράτορας που περιηγήθηκε σε ολόκληρη την αυτοκρατορία του όχι μόνο για να πολεμήσει, αλλά και για να γνωρίσει τους λαούς που συναποτελούσαν το ψηφιδωτό του αχανούς ρωμαϊκού imperium. Γερμανία, Γαλατία, Βρετανία, Βελγική, Ναρβωνίτιδα, Ακουιτανία, Νουμιδία, Αίγυπτος, Μοισία, Ελλάδα, Θράκη, Ιουδαία, Συρία, Κιλικία, Καππαδοκία, Φρυγία, Παννονία και Λυκία, αποτελούν μερικούς μόνο από τους σταθμούς των ατέρμονων περιπλανήσεων του.

Ο Αδριανός προίκισε τον κόσμο με μια πολιτιστική κληρονομιά η τεράστια αξία της οποίας είναι δύσκολο να αποτιμηθεί. Περικαλλείς ναοί, θριαμβικές αψίδες, πολυτελείς βίλες, δημόσια έργα, θέατρα και στοές, στάδια και βιβλιοθήκες, που ακόμη και σήμερα προκαλούν το θαυμασμό με την καλαισθησία και την μνημειακότητα τους. Στο πρόσωπο ενός νεαρού Έλληνα απαράμιλλου κάλλους από τη Βιθυνία της Μικράς Ασίας θα γνωρίσει έναν έρωτα αποκαλυπτικό. Έναν έρωτα που θα πνιγεί στα θολά νερά του Νείλου για να γίνει Θεός και να λατρευτεί από τα εκατομμύρια των υπηκόων του ως ο αρχετυπικός έφηβος, ο «αιώνιος παῖς» που δεν γέρασε ποτέ. Το όνομα αυτού, Αντίνοος. Τον βίο, το έργο, την κληρονομιά και τις περιπλανήσεις του Αδριανού θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στην πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις  19:00,  Πλατφόρμα Zoom, συμμετοχή: 7 ευρώ, κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος