«Μάχη» για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στα νησιά – Αισιόδοξα αποτελέσματα για το ισραηλινό φάρμακο


Warning: Undefined array key "frameborder" in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/functions/shortcodes.php on line 77

Warning: Undefined array key "scrolling" in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/functions/shortcodes.php on line 78

Warning: Undefined array key "width" in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/functions/shortcodes.php on line 83

Warning: Undefined array key "height" in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/functions/shortcodes.php on line 83

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι στους ταξιδιώτες αλλά και στα νησιά που βρίσκονται ένα βήμα πριν από το «κόκκινο» ώστε να παραμείνουν ανοιχτά. Ο δείκτης θετικότητας σε νησιά των Κυκλάδων όπως η Πάρος, η Μύκονος, η Τήνος και η Σαντορίνη είναι πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της Επικράτειας.Οι τοπικές αρχές προτρέπουν τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί το λοκντάουν, ειδικά στη νυχτερινή διασκέδαση. Όπως εκτιμούν, ο περιορισμός στο ωράριο θα έχει χειρότερα αποτελέσματα.

«Αν κλείσει κάποια ώρα νωρίτερα το κατάστημα ή το μπαρ οι άνθρωποι αυτοί με την ανάγκη που έχουν να διασκεδάσουν, να ξεφαντώσουν, να εκτονωθούν θα πάνε στις παραλίες και στις πλατείες κι εκεί τα πράγματα θα είναι μη ελέγξιμα εμείς θέλουμε να είναι ελέγξιμα» δήλωσε ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

Οι δύο εβδομάδες μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα είναι καθοριστικές για την πορεία της πανδημίας λένε οι επιστήμονες. Μέσα στο Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα τα νησιά θα υποδεχθούν ακόμα μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών. Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Ανησυχία προκαλεί η ανοδική πορεία εισαγωγών και διασωληνωμένων καθώς σήμερα έγιναν 207 εισαγωγές ενώ 165 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αυξημένος ήταν και σήμερα ο αριθμός των διαγνωστικών ελέγχων. Άγγιξαν τις 120.000 και βρέθηκαν 2845 κρούσματα ενώ 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ανάμεσα τους και ένας 34χρονος στο νοσοκομείο Κορίνθου με υποκείμενο νόσημα.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνεται ένα σήμα εφησυχασμού, βλέπουμε ότι οι διασωληνωμένοι αυξάνουν συνεχώς, καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μία τάση την οποία θα πρέπει να παρακολουθήσουμε με προσοχή και καταλαβαίνετε ότι η υψηλή μεταδοτικότητα των νέων στελεχών σε καμία περίπτωση δεν μας αφήνει ήσυχους» τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογία κι Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν» Ηρακλής Τσαγκάρης.

Από το πρωί πρόσβαση στην πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού έχουν τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Με κωδικούς Taxisnet ο γονέας που έχει το παιδί στην οικογενειακή μερίδα θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στο εμβολιαστικό κέντρο συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Προς έγκριση το ισραηλινό φάρμακο κατά της Covid

Σημαντικά και αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης του ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου που χορηγείται για τη θεραπεία της νόσου Covid-19, σε συνολικά 60 ασθενείς, με μέτρια ή βαριά νόσηση στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Στους περισσότερους ασθενείς που χορηγείται το φάρμακο, με μέτρια ή βαριά νόσηση, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.

Ουσιαστικά μειώνεται η διάρκεια των συμπτωμάτων ενώ δρα απευθείας στους πνεύμονες και βοηθά τους ασθενείς να μειώσουν την ανάγκη για λήψη οξυγόνου. Η θεραπεία διαρκεί 5 ημέρες.

Mέχρι αρχές Σεπτεμβρίου οι επιστήμονες θα έχουν την επίσημη στατιστική ανάλυση για το αν το φάρμακο θα μπει σε φάση έγκρισης, δηλαδή στη φάση 3.

Πηγή:ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη, Χαρά Γιαννοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος