Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας, με καλεσμένους μια ομάδα καταξιωμένων καθηγητών.
Η φετινή διοργάνωση, που τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ξεκίνησε την Δευτέρα 16 Αυγούστου και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου. Οι ώρες διδασκαλίας είναι από 09:00 έως 16:00. Μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εκτός από το Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Η ομάδα που διδάσκει στο φετινό Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας είναι: Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του KaDISS Andrew Visnevski, ιδρυτής κι επί σειρά ετών επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Τμήματος (MA LAB) της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art), καθηγητής στην νεοσύστατη σχολή σκηνοθεσίας του Εθνικού θεάτρου της Ελλάδος, μα και με μεγάλες συνεργασίες στο ενεργητικό του σε όλο τον κόσμο. Ο A. Visnevski διδάσκει Σαίξπηρ (scene Study).
Στο μάθημα της κίνησης (movement & transformation) είναι υπεύθυνη η Gabrielle Moleta. Συνεργάτιδα μεταξύ άλλων της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art), με πολυετή προσφορά και εμπειρία.
Για φέτος το κομμάτι της φωνητικής διδασκαλίας έχει αναλάβει ο Υπεύθυνος του τμήματος Φωνητικής του Βασιλικού Ωδείου Βρυξελλών ο Jean Francois Brion.
Τέλος, η ομάδα των καθηγητών συμπληρώνεται από το μάθημα του Κλασικού Θεάτρου με καθηγήτρια την σκηνοθέτη και ηθοποιό Αργυρώ Χιώτη. Η Α. Χιώτη πριν λίγο καιρό παρουσίασε στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου την παράσταση “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη. Η ίδια έχει διδάξει σε δραματικές σχολές (Εθνικό Θέατρο, Πειραϊκός Σύνδεσμος) και έχει παρουσιάσει την δουλειά της στις μεγαλύτερες σκηνές της Χώρας (Εθνικό Θέατρο, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση κ.α.) και στο εξωτερικό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος