Την αναγκαιότητα τήρησης του πρωτοκόλλου για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις προσωρινές δομές στέγασης των σεισμοπλήκτων στην Κρήτη, προκειμένου να αποφευχθεί έξαρση της πανδημίας τονίζει ο Νίκος Tζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης.
Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζει ο κ. Tζανάκης την κατάσταση στην βόρειο Ελλάδα με αυξημένο ιικό φορτίο, αύξηση των κρουσμάτων που επιβαρύνουν ανάλογα και τις μονάδες νοσηλείας στην Θεσσαλονίκη. Αυτό όπως εξηγεί οφείλεται στο μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων. Σύμφωνα μ τα στοιχεία, το 50% των ηλικιωμένων δεν έχουν εμβολιαστεί. Ενδεικτικά για τις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη αναφέρει ότι η Δράμα θρήνησε 300 νεκρούς και δεν υπάρχει γειτονιά που να μην έκλαψε έναν άνθρωπο.
Για εκείνους που επιμένουν στην άρνηση η σκληρή πραγματικότητα των post-covid συμπτωμάτων θα έπρεπε να του θέσει σε συναγερμό. Σύμφωνα με τον κ. Tζανάκη, οι συνέπειες είναι οδυνηρές, μακροχρόνιες και ενίοτε μοιραίες. Η νόσηση προκαλεί πνευμονική οίνωση, προβλήματα στα νεφρά, τα αγγεία, νευρολογικά προβλήματα, αυπνίες, νευρίτιδες και ψυχολογικά προβλήματα. Κάποιοι από όσους καταφέρουν να ξεπεράσουν την βαριά νόσηση ή να εξέλθουν από την εντατική, καταλήγουν έπειτα από μήνες λόγω αυτών των συμπτωμάτων που αφήνει ο ιός.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος