Ελληνικές γεύσεις στο Μιλάνο

Όλα όσα σερβίρονται στο εστιατόριο της Βασιλικής Πιερρακέα στο Μιλάνο έχουν την γεύση της Ελλάδος. Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και γεύσεις λιγότερο ή  περισσότερο παραδοσιακές, έχουν κερδίσει τους Ιταλούς.

Επί έξι χρόνια η κ. Πιερρακέα προσπαθεί να δώσει μια διαφορετική εικόνα από το στερεότυπο που έχουν οι ξένοι για την ελληνική κουζίνα και προσπαθεί να τους μυήσει στην ελληνική κουζίνα.

Από “Το Μεθυσμένο Χελιδόνι” του παππού της, μια ταβέρνα στην Καλαμάτα της Μεσσηνίας, η κ. Πιερρακέα είχε την έμπνευση για την δημιουργία μιας νέας γαστρονομικής γωνιάς στον Ιταλικό βορρά. Τα πιάτα αποτελούν μια γαστρονομική περιπέτεια για τους πελάτες της, που βυθίζονται σε γεύσεις άγνωστες ακόμη και για τους Έλληνες.

Οι ελληνικές γεύσεις δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Ιταλούς. Μάλλον οι Έλληνες αγνοούν την προέλευση των λεγόμενων ιταλικών πιάτων, όπως τα μακαρόνια ή το παλαιότερα γνωστό ζυμαρικό, τα λαζάνια. Εκ του αρχαίου λάγανον, είχε κυριαρχήσει  με την μορφή ζύμης, κομμένης σε μεγάλα τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια και με στρώσεις κρέατος ή άλλων συμπληρωμάτων. Δεν πρέπει να συνδέεται με την λαγάνα τον άζυμο άρτο της αρχαιότητος, που επίσης συναντάται με την ίδια ακριβώς μορφή και καταναλώνεται ως ψωμί σε διάφορες περιοχές της Κίνας.

Επίσης, είναι γνωστό τουλάχιστον στους ειδήμονες, ότι τα μακαρόνια κυριάρχησαν στην βόρειο Ιταλία μετά τον Β΄ Π. Π.. Έως τότε αποτελούσαν κύριο πιάτο στον νότο και στην περιοχή της Magna Graeciα και μάλιστα με ονομασία που προέρχεται από την αρχαία μακαρία- maccare, βυζαντινό μακαρώνεια, ενώ έως σήμερα στον ελλαδικό χώρο συνεχίζεται το σερβίρισμα της μακαριάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος